GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πωλούνται έξι φιλέτα του Δημοσίου στο εξωτερικό

Πωλητήριο σε 6 κτίρια και οικόπεδα-«φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό κα...


Πωλητήριο σε 6 κτίρια και οικόπεδα-«φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό και σε 2 ξενοδοχεία «Ξενία» βάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, καθώς με απόφασή της τα ακίνητα αυτά μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος»,  μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό:
1. Τριώροφο κτίριο 947 τ.μ. και προαύλιο στο Λονδίνο (2 Holland Park), που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με τίτλο ιδιοκτησίας του 1973. Το ακίνητο βρίσκεται στη δεύτερη ακριβότερη συνοικία της βρετανικής πρωτεύουσας.
2. Οικόπεδο 447 τ.μ. με πολυώροφο κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 2.850 τ.μ. και θέσεις στάθμευσης στις Βρυξέλλες (Rue Montoyer 25).
3. Οικόπεδο 1.284 τ.μ. με πολυώροφο κτίριο συνολικής επιφανείας 2.378,74 τ.μ. στο Βελιγράδι (Kralja Milutinova 6). Εντός του οικοπέδου υφίστανται δύο κτίρια, το κτίριο που προοριζόταν για τη στέγαση της διπλωματικής και προξενικής αποστολής και ένα βοηθητικό κτίριο.
4. Τριώροφο (υπόγειο, ισόγειο, όροφος και σοφίτα) κτίριο 1.215 τ.μ. επί οικοπέδου 407 τ.μ., ακάλυπτος χώρος οικοπέδου 704 τ.μ. και δύο ανεξάρτητα γκαράζ στη Λιουμπλιάνα (Veselova 17).
5. Γεωτεμάχιο 8.000 τ.μ. στην Εγκωμη της Λευκωσίας.
6. Οικόπεδο 1.916 τ.μ. στην περιφέρεια Mirzo-Ulugbek της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν.
Επίσης, επιταχύνεται η διαδικασία για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία», τα οποία, σύμφωνα με το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα ομαδοποιηθούν σε «πακέτο» 6-10 ξενοδοχείων και θα παραχωρηθούν σε διαχειριστή επτάστερων τουριστικών συγκροτημάτων. Στην πλήρη κυριότητα του Ταμείου περνούν τα «Ξενία» στη Χώρα της Ανδρου και την Τσαγκαράδα Πηλίου.
Στα βήματα των ΟΛΠ και ΟΛΘ βαδίζουν πλέον τα 10 μεγαλύτερα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, καθώς μεταβιβάζεται κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ το 100% των μετοχών των Οργανισμών Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας.Τέλος, στο ΤΑΙΠΕΔ περιέρχονται τα δικαιώματα του Δημόσιου από την εκχώρηση σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης των ραδιοσυχνοτήτων 790-862 ΜΗz και των ραδιοσυχνοτήτων 2.500-2.690 ΜΗz.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση