GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καθαρή η επιτυχία του Μπαράκ Ομπάμα»....

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκφράζουν σε σημερινές δηλώ...

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκφράζουν σε σημερινές δηλώσεις τους στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.
«Πολύ χαρούμενος» για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ο Φίσερ, τονίζοντας πως για την Ευρώπη το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό για πολλούς λόγους.
Πρώτον διότι ο πρόεδρος Ομπάμα διαθέτει σήμερα ήδη την εμπειρία τεσσάρων χρόνων θητείας στο ύπατο αξίωμα. Δεύτερον διότι βρίσκεται πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πολιτική και στην οικονομική κατανόηση της Ευρώπης, από ό,τι ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του. Τρίτον διότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει μεγαλύτερη κατανόηση στο ό,τι τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα των επόμενων χρόνων μπορούν να λυθούν, όχι στη βάση της επικυριαρχίας ενός έθνους, αλλά στο πνεύμα ειρηνικής διεθνούς συνεργασίας.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, η μεγάλη δοκιμασία για τον Μπαράκ Ομπάμα στο άμεσο μέλλον, θα είναι να δώσει, το ταχύτερο δυνατό, ώθηση στην αμερικάνικη οικονομία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, συγχαίροντας τον Μπαράκ Ομπάμα για την «καθαρή επιτυχία του», τονίζει πως βλέπει στο εκλογικό αποτέλεσμα ένα σαφές μήνυμα για συνέχεια στην εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ θεωρεί πως ο πρόεδρος Ομπάμα δρομολόγησε σημαντικά μέτρα στον αγώνα κατά των αιτίων της κρίσης και για τη ρύθμιση των χρηματαγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση