GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριακή η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις αεροπορικές επιδρομές

Χαμάς: «Το Ισραήλ άνοιξε τις Πύλες της Κολάσεως»   Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις περισσότερες α...

Χαμάς: «Το Ισραήλ άνοιξε τις Πύλες της Κολάσεως»
 
Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις περισσότερες από είκοσι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε στην περιοχή το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Χαμάς. Από τις επιδρομές αυτές σκοτώθηκαν την Τετάρτη τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 52χρονος επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς Άχμεντ αλ Τζααμπάρι.
Το Ισραήλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε επειγόντως σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου.
Σε ανακοίνωσή του, το προσκείμενο στη Χαμάς υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει: «Ο ισραηλινός κατακτητής πραγματοποίησε περισσότερα από 20 αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες των δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφάλειας. Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Άχμεντ αλ Τζααφάρι». Πηγές από την περιοχή αναφέρουν επίσης αριθμό 25 τραυματιών.
Η Χαμάς σε ανακοινώσεις της τονίζει ότι το Ισραήλ «άνοιξε τις πύλες της Κολάσεως», ότι «φέρει την ευθύνη για τα εγκλήματά του και για τις σοβαρές συνέπειές τους», καθώς και ότι «ο κατακτητής διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα και ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, κάτι που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Εκκληση Αμπάς προς Αραβικό Σύνδεσμο

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, προκειμένου να συζητηθεί η βίαιη επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Όπως αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, o Παλαιστίνιος πρόεδρος «ζήτησε σήμερα το απόγευμα από τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι να συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο για να συζητηθεί η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση και η βίαιη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας».
Μιλώντας από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης Σάεμπ Ερεκάτ, ανέφερε ότι «το Ισραήλ προετοιμάζει μια συνολική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις αιγυπτιακές προσπάθειες να επανέλθει η ηρεμία. Υπήρχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο των Ισραηλινών να δολοφονηθεί ο αλ Τζααμπάρι και να βομβαρδιστεί ευρέως η Λωρίδα της Γάζας».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ είχε απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής.
Το κυβερνητικό κόμμα της Αιγύπτου PLJ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει παγκοσμίως και κυρίως στην Αίγυπτο», καθώς και ότι «δεν θα επιτρέψει πλέον οι Παλαιστίνιοι να είναι θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης, όπως στο παρελθόν»
Παρεμβαίνοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν-Γκι Μουν, ζήτησε τόσο από την Χαμάς όσο και από το Ισραήλ να συνεισφέρουν στην αποκλιμάκωση της έντασης. «Οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση και πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη διασφάλιση της προστασίας των αμάχων», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός του, κ. Μάρτιν Νεσίρκι.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση