GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ για τη Γάζα»

Για μεροληψία κατά των μουσουλμάνων κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη   Την ανοιχτή δυσπιστία του για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ εξέφρ...

Για μεροληψία κατά των μουσουλμάνων κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη
 
Την ανοιχτή δυσπιστία του για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον διεθνή Οργανισμό ότι έχει υιοθετήσει μια άδικη στάση απέναντι στους μουσουλμάνους. Ζήτησε επιπλέον να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
«Αν με ρωτάτε σε ποιο βαθμό έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, τότε (σας απαντώ) ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως εξήγησε, «είναι μια δομή που έχει δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολέμου, η λειτουργία του σήμερα δεν είναι δίκαιη, η δομή του δεν είναι δίκαιη».
Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «κλείνει τα μάτια» στα δεινά των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί μια «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
«Οι ηγέτες πέντε κρατών κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος κατήγγειλε την έλλειψη εκπροσώπησης των μουσουλμανικών χωρών στον ΟΗΕ.
Επιπλέον, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι, βομβαρδίζοντας τη Γάζα, πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες.
«Αυτοί που συνδέουν το ισλάμ με την τρομοκρατία κλείνουν τα μάτια μπροστά στο μαζικό φόνο μουσουλμάνων, στρέφουν το κεφάλι τους από τη σφαγή παιδιών στη Γάζα», επισήμανε στην ίδια ομιλία του.
«Για το λόγο αυτό», πρόσθεσε, «λέω πως το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης και οι ενέργειές του είναι τρομοκρατικές ενέργειες».
Τόσο στην πρόσφατη ανάφλεξη στη Γάζα, όσο και σε αυτήν του 2008-2009 (όταν οι σχέσεις με το Ισραήλ ήταν σαφώς καλύτερες), η Τουρκία πήρε ανοιχτά το μέρος των Παλαιστινίων και αντιτάχτηκε, πολύ συχνά με οξείς χαρακτηρισμούς, κατά του Ισραήλ για τις ενέργειες του.
Σχόλια αναγνωστών (0)


5 σχόλια

  1. ΣΩΣΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΙΣ
    ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην Τουρκία. Έχουν μπέσα οι κερατάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τουρκική πολιτική υποφέρει από το σύνδρομο της πρώην αυτοκρατορίας. Κάθε τόσο με ισχυρούς παροξυσμούς. Με την κάλυψη της Ουάσιγκτον. Γιατί αν της τραβήξει το χαλί, ή αν δεν είναι πια η υπερδύναμη... Άστα να πάνε πασάδες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόπε ο Ερντογάν; Α τον κλανιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση