GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Μακεδονία Παλάς αντιμέτωπο με νέο λουκέτο

Δεν δείχνει να βιάζεται το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, για να βρει λύση στην υπόθεση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς, παρότι στο τέλος Οκτωβρίου έληξε η...

Δεν δείχνει να βιάζεται το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, για να βρει λύση στην υπόθεση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς, παρότι στο τέλος Οκτωβρίου έληξε η έκτακτη σύμβαση με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη και ήδη τρέχει το τρίμηνο της παράτασης, φέρνοντας πιο κοντά το τέλος Ιανουαρίου, οπότε θα μπει για μία ακόμη φορά λουκέτο στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, πριν περίπου 15 ημέρες, ο σύμβουλος για την ανάδειξη του ξενοδοχείου, η κοινοπραξία των «Ευρωσύμβουλοι» και «Attica Bank Properties»…
, παρουσίασαν στη διοίκηση του Ταμείου, ιδιοκτήτη του ακινήτου, την πρότασή τους για την αξιοποίηση του Μακεδονία Παλάς. Η πρόταση που αφορά στο περιεχόμενου του διεθνούς διαγωνισμού, μιλάει για εκμίσθωση του ακινήτου για περίοδο 30 ετών, αλλά και για αξιολόγηση των προσφορών όχι αποκλειστικά στη βάση του τιμήματος μα και με συνυπολογισμό της επένδυσης για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
Ωστόσο, το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, παρότι έχει στα χέρια του το σχέδιο της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού, δεν έχει σπεύσει να κάνει τη σχετική δημοσίευση, παρότι, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αρχικό ενδιαφέρον για το Μακεδονία Παλάς έχει εκδηλωθεί από ελληνικούς τουριστικούς ομίλους, αλλά και από τουριστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας όπως και από Ρώσους επενδυτές.
Ωστόσο, επειδή ο χρόνος πιέζει, σε τούτη τη φάση θα πρέπει η διοίκηση του Ταμείου να προχωρήσει στα εξής δύο: Στην έγκριση του σχεδίου προκήρυξης και, ενδεχομένως, στην παράταση της σύμβασης με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, εάν δεν επιθυμεί το κλείσιμο του ξενοδοχείου. Εάν δεν αποφασιστεί η παράταση της σύμβασης, το ξενοδοχείο, θα κλείσει και η πόλη θα χάσει ένα 5αστερο συγκρότημα 300 κλινών, το οποίο λειτουργεί σαν συνεδριακό κέντρο και σαν πόλος έλξης επισκεπτών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Παναγιώτη Προύντζο, σήμερα στο Μακεδονία Παλάς πλήρως απασχολούμενοι είναι περί τους 80 εργαζομένους, στους οποίους οι μισθοί τους καταβάλλονται κανονικά από τη διαχειρίστρια ΑΞΤΕ, ενώ ορισμένες εργασίες εκτελούνται σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση