GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βασικοί άξονες εργασίας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η τελευταία σύνοδος για το 2012 της Εκτελεστικής Επιτροπή...


Στην Κοπεγχάγη της Δανίας πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η τελευταία σύνοδος για το 2012 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Στη σύνοδο, που φιλοξενήθηκε από την Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, έγινε εκτενής συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία και εν όψει του 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2013 στη Μαδρίτη.

Στη συνάντηση και μετά από πρόταση της Συνόδου Προέδρων του ΚΕΑ, που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο Παρίσι, συμφωνήθηκαν 4 βασικοί άξονες εργασίας, που θα αποτελέσουν τις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:
1.Απόρριψη της λιτότητας και προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και την κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη:
Σχέδιο ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και οικολογικού μετασχηματισμού της παραγωγής. Επαναφορά στρατηγικών επιχειρήσεων υπό δημόσιο έλεγχο.Υπεράσπιση των δημοσίων υπηρεσιών και εναρμόνιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών «προς τα πάνω». 2.Ανατροπή της κυριαρχίας των χρηματοπιστωτικών αγορών και οικονομική δικαιοσύνη:
Ευρωπαϊκή Σύνοδος για το χρέος, διαγραφή μέρους του χρέους και μορατόριουμ αποπληρωμής του υπόλοιπου. Δημιουργία Ευρωπαϊκής Δημόσιας Τράπεζας. Αλλαγή του καταστατικού και του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έκτακτος ευρωπαϊκός φόρος στους πλούσιους και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου. 3.Απόρριψη του αυταρχισμού και αναγέννηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών:
Ενίσχυση των εξουσιών των εθνικών κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων (απεργία, διαδήλωση, συνδικαλιστική δράση). Κοινωνικός έλεγχος στους θεσμούς και τις επιχειρήσεις.
4.Ειρήνη και αντίσταση σε κάθε απόπειρα επικυριαρχίας:
Άνοιγμα της συζήτησης για τις στρατιωτικές δαπάνες και την υποταγή στο ΝΑΤΟ. Νέες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι 4 αυτοί άξονες εργασίας αποτελούν το κοινό έδαφος για την επανίδρυση της Ευρώπης. Στόχος του ΚΕΑ είναι να πλαισιωθούν οι άξονες αυτοί από συγκεκριμένες προτάσεις, κοινά συνθήματα και δράσεις και να αποτελέσουν πλαίσιο συνάντησης με ευρύτερες δυνάμεις, για την ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και την ανάδειξη της αριστερής εναλλακτικής λύσης για την Ευρώπη.
Παράλληλα, και μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση το επόμενο διάστημα στην ανάπτυξη πανευρωπαϊκών δικτύων αλληλεγγύης.
Πηγή: left.gr

1 σχόλιο

  1. Γιατί μας δουλεύουν ;;; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ !

    Δεν είναι δυνατόν...δεν είμαστε ΟΛΟΙ
    πρώην Πα$$οκοφρουροί νυν $ΥΡΙΖΑίοι..

    Μας τα έχουν κάνει τα νεύρα Τσ@τ@λι@ εδώ και 4 μήνες, μας λένε ότι ΟΛΑ είναι προσυμφωνημένα, (η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
    για δύο χρόνια, η Δόση και ότι άλλο παλέβει η υποτίθεται ότι παλέβει η κυβέρνηση αυτή)
    και την ΙΔΙΑ στιγμή να τΣΥΡΙΖουν
    ότι θα καταγγείλουν το μνημόνιο και ότι θα δείξουν, θα μπήξουν, θα τσαμπουκωθούν και ότι άλλες νεοελληνικές μαγκές ζητά ο μέσος ψηφοφόρος...

    Και κυκλοφορά το σημερινό ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ της ΑΥΓΟΥΛΑΣ μας, ΓΕΜΑΤΟ αγωνία για το ΘΡΙΛΕΡ στο Eurogroup ...

    Και τα "χώνει" στους κακούς ξένους που μας ..υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας !

    Ούτε η τρόικα εσωτερικού δεν κάνει όπως η επίσημη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ...ΤΟΣΟ
    ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση