GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναπροσαρμόζεται το «χαράτσι» στα φωτοβολταϊκά

Μειώνεται το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά και επεκτείνεται σε όλες τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών, καθώς και στις μ...


Μειώνεται το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά και επεκτείνεται σε όλες τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών, καθώς και στις μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στη σχετική διάταξη, από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Βουλή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται παράλληλα σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να τροποποιηθούν ανάλογα οι δανειακές συμβάσεις των επενδυτών, με γνώμονα τη μείωση των εσόδων τους και προσδοκά, όπως αναφέρει, τη θετική ανταπόκρισή τους.
Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς είναι:
25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεση τους, έως 31.12.2011 (για τη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό δεν αλλάζει).
30% (από 35%) για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
27% (από 29%) για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυσαν στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.
10% για τους λοιπούς σταθμούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, κλπ.) και τους σταθμούς ΣΗΘΥΑ (συμπαραγωγή).
Εξακολουθούν να εξαιρούνται από την εισφορά τα φωτοβολταϊκά που αποζημιώνονται με τις τιμές που ισχύουν από τις 9 Αυγούστου και μετά καθώς και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια

  1. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ! ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σταθερό νομοθετικό περιβάλλον είναι απαραίτητο για τις επενδύσεις. Στην Ελλάδα είναι σταθερά μεταβαλλόμενο. Το μόνο σίγουρο είναι η διαφθορά στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση