GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Συμπαράστασης στον αγώνα του Λημνιακού λαού από το βουλευτή Ν. Σηφουνάκη

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2012 Προς: Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Λήμνου Κοιν.: κ. Α. Γιακαλή, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου , κ. Α. Χ...



Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2012
Προς: Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Λήμνου
Κοιν.: κ. Α. Γιακαλή, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
, κ. Α. Χατζηδιαμαντή, Δήμαρχο Λήμνο
Θέμα: «Συμπαράσταση στον αγώνα του Λημνιακού λαού»

Φίλες και φίλοι,
Στη σημερινή κινητοποίηση δεν μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου να είμαι παρών.
Χαιρετίζω τη συγκέντρωση σας, και, αν η Συντονιστική σας Επιτροπή το επιτρέψει, παρακαλώ διαβιβάστε το μήνυμά μου:
«Η Πολιτεία έχει χρέος να μην αντιμετωπίζει τους κατοίκους των νησιών μας, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Άλλωστε, αυτό, δηλαδή η Ισοπολιτεία και η Ισονομία, αποτελούν θεμελιώδεις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος.
Τόσο η κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου στη Μύρινα, όσο και η επιχειρηθείσα συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης (εάν τελικά δεν αποτραπεί λόγω λειτουργικότητας), υποβαθμίζουν την οικονομική και την ομαλή κοινωνική ζωή του ακριτικού νησιού.
Μολονότι όλοι συναισθανόμαστε και βιώνουμε τις συνέπειες της σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, οφείλουμε να αποτρέψουμε ενέργειες και πολιτικές και να προστατέψουμε έργο και θεσμούς, που με πολύ κόπο και περίσσεια φροντίδα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει, για να έχουν και οι Λημνιοί ίσες ευκαιρίες με τους άλλους Έλληνες.
Οφείλουμε να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για να συνειδητοποιήσει η απρόσωπη κεντρική Διοίκηση τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής Λήμνου, του 8ου σε έκταση νησιού της χώρας. Έχουμε τα επιχειρήματα. Γι’ αυτό νομίζω πως ο κοινός αγώνας δεν πρέπει να αποσκοπεί στην καλλιέργεια τοπικισμού και σε σκοπιμότητες για προσπόριση επί μέρους πολιτικού οφέλους, αλλά στο δίκιο της Λήμνου αποκλειστικά.
Τάσσομαι αλληλέγγυος στον κοινό αγώνα, και, θα συνεχίσω να πράττω – όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια – με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού μας νομού.»

Με εκτίμηση,

Νίκος Σηφουνάκης

Πηγή: lesvosnews.gr

3 σχόλια

  1. Ο σαβουρογάμης προικοθήρας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καί..., τραβάει καί κανά-Δυό ξεγυρισμένες πίπες στό "Λαό" τού ακριτικού Νησιού, καί μερικές "...λειχίες" στούς ΦΟΡΕΙΣ ..., έτσι γιά νά μήν ξεχνιέται η παλιά του τέχνη - κόσκινο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ; ΟΥΤΕ Ο ΤΟΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΚΑΝ. ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΜΑΤΑΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση