GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να δανείζει με μηδενικά επιτόκια την Ελλάδα, καλεί τη Γερμανία ο Σβόμποντα

Μέσα σε δύο χρόνια από τη σύναψη του πρώτου μνημονίου, η Γερμανία έχει αποκομίσει κέρδη ύψους 400 εκατ.ευρώ από τα δάνεια που έχει...


Μέσα σε δύο χρόνια από τη σύναψη του πρώτου μνημονίου, η Γερμανία έχει αποκομίσει κέρδη ύψους 400 εκατ.ευρώ από τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται από την ομάδα των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές και δημοκράτες καλούν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης «να μην παρακρατήσουν τα πλεονάσματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας», ουσιαστικά δηλαδή να συνεχίσουν το δανεισμό προς την Ελλάδα χωρίς να αποκομίζουν κέρδη πλουτίζοντας από τη δυστυχία των άλλων.
«Η Γερμανία, για παράδειγμα, μετράει ήδη κέρδη ύψους 400 εκατομμυρίων Ευρώ από το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, αφού τα δάνεια είχαν αρκετά υψηλότερο επιτόκιο», επισημαίνουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές.
«Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που είχα στην Ελλάδα, πάντα υποστήριζα ότι αυτοί που σήμερα παραπονιούνται είναι οι περισσότερο ωφελημένοι από την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα καρφώνοντας την γερμανική κυβέρνηση. Κατά τον κ. Σβόμποντα, «η πρόταση Σόιμπλε για επιστροφή τοκοχρεολυσίων δεν είναι μόνο θετική, αλλά έρχεται με καθυστέρηση και προφανώς την υποστηρίζουμε».
Ο Αυστριακός επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών τονίζει πως «άλλα κόμματα και ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή και να προβούν σε θαρραλέες πρωτοβουλίες που θα ενθαρρύνουν την ολοκλήρωση των αναγκαίων όσο και επειγουσών μεταρρυθμίσεων» και χαρακτηρίζει σωστή την επιλογή των απευθείας μεταβιβάσεων.
«Αυτό που είναι απαραίτητο άμεσα είναι η οικονομική ασφάλεια ώστε να συνεχίσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ο ελληνικός λαός να λάβει διαβεβαιώσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είμαι βέβαιος ότι οι φορολογούμενοι των χωρών που συνεισφέρουν θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μια επένδυση στην Ευρώπη, με μακροπρόθεσμα οφέλη για όλες τις χώρες και, τελικά, τους πολίτες», αναφέρει ο κ. Σβόμποντα.
«Εάν αυτή η πρόταση μετουσιωθεί σε πράξη, θα συνιστούσε ένα θετικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, που είναι απαραίτητο για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», τονίζει από την πλευρά της η Μαριλένα Κοππά, επικεφαλής της Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κατά την κυρία Κοππά «αυτό που σήμερα χρειάζεται η Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά μηνύματα και πολιτικές από την Ευρώπη και ιδιαίτερα από την Γερμανία».Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση