GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Πύραυλο μέσου βεληνεκούς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε η Χαμάς εναντίον της Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες...

Πύραυλο μέσου βεληνεκούς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε η Χαμάς εναντίον της Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην πόλη.
Μια ρουκέτα που εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε μια μη κατοικημένη περιοχή του εβραϊκού οικισμού Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ…
, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε η Λούμπα Σάμρι μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Είναι η πρώτη φορά στη ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύρραξης που μια ρουκέτα πέφτει τόσο κοντά στην Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.
“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ρουκέτα έπληξε τον οικισμό Γκους Ετζιόν”, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, δήλωσε η Σάμρι. “Η αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο”, πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε ανακοινώσει ότι η ρουκέτα, που προήλθε από τη Γάζα, έπληξε μια ακατοίκητη περιοχή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.
Στο μεταξύ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν την ευθύνη “για το πλήγμα εναντίον της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ με μια ρουκέτα Κάσαμ”.
Ο υπερσυντηρητικός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν ζει στον οικισμό Νόκντιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Γκους Ετζιόν.
Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από την Τετάρτη οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Γάζα.
Η παθητική άμυνα ζήτησε αμέσως τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους, κυρίως πηγαίνοντας σε καταφύγια.
Λίβανος: Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαδήλωσαν καταγγέλλοντας τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαδήλωσαν σήμερα σε όλο τον Λίβανο, εκφράζοντας την οργή τους για τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση ήταν αυτή που οργανώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Άιν αλ Χίλουε, στο νότιο Λίβανο, όπου οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας τις πράσινες σημαίες της Χαμάς,  φώναζαν συνθήματα υπέρ της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Γάζα.
“Χαμάς, βομβάρδισε το Τελ Αβίβ”, φώναζαν μεταξύ άλλων.
Ο Άμπου Ράμπι αλ Σεχάμπι, εκπρόσωπος της Χαμάς στο βόρειο Λίβανο, δήλωσε ότι ο θάνατος του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι την Τετάρτη, σε ισραηλινή επιδρομή, “πυροδότησε την παλαιστινιακή αντίσταση”.
Νωρίτερα, διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, όπως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια, όπου 2.000 άτομα ζήτησαν να ανοίξει η μεθοριακή διάβαση με τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να σταλεί βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα. Μικρότερες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Ισμαϊλίγια, το Σουέζ και τη Αλ Αρίς.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ιράκ στον Αραβικό Σύνδεσμο δήλωσε σήμερα ότι οι αραβικές χώρες θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ως όπλο για να ασκήσουν πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα.
“Το Ιράκ θα καλέσει τους Άραβες υπουργούς να χρησιμοποιήσουν το όπλο του πετρελαίου με στόχο να ασκήσουν πραγματική πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε οποιονδήποτε συντάσσεται με το Ισραήλ”, δήλωσε σήμερα στο Κάιρο στους δημοσιογράφους ο Κάις αλ Αζάουι.
“Το οικονομικό όπλο είναι το ισχυρότερο για να ενεργοποιηθεί τώρα, για να διασφαλιστεί η συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό, καθώς δεν υπάρχει εκεί στρατιωτική δύναμη που να μπορεί να αντιπαραταχθεί στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή”, τόνισε.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση