GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνήσεις εκφράζουν αντιρρήσεις για τις νέες καταλήξεις

Τις αντιρρήσεις τους εκφράζουν για τις νέες καταλήξεις στις διαδικτυακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο. Αντι...

Τις αντιρρήσεις τους εκφράζουν για τις νέες καταλήξεις στις διαδικτυακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο. Αντιμέτωπος με τις αντιρρήσεις κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται ο Icann (Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου)- η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την εκχώρηση αριθμών και ονομάτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων- στην προσπάθειά του να διευρύνει τη γκάμα των καταλήξεων των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα στο Διαδίκτυο.
Τον Ιούνιο κατατέθηκαν στην Icann, συνολικά, 1.930 προτάσεις για νέες καταλήξεις στις διευθύνσεις, όπως .islam (Ισλάμ), .gay (Ομοφυλόφιλος), .bet (Στοίχημα), .news (Ειδήσεις).
Οι αντιρρήσεις των αντιπροσωπειών των 50 κυβερνήσεων θα τεθούν υπόψη του επιτελείου του Icann, που είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιες προτάσεις καταλήξεων, τελικά, θα υιοθετηθούν.
Σε περίπτωση που ο Οργανισμός κατορθώσει να έρθει σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις οι οποίες αντιδρούν, το θέμα θα λήξει συμβιβαστικά. Διαφορετικά, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καταθέσουν επισήμως αίτημα για μη υιοθέτηση συγκεκριμένων καταλήξεων τον Απρίλιο του 2013.
«Οι ανησυχίες εγείρονται για καταλήξεις που έχουν ευρεία χρήση, αλλά, μία ηλεκτρονική οντότητα επιδιώκει να έχει την αποκλειστικότητα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Icann, Μπρους Τόλκιν και συμπλήρωσε «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις αναφορικά με το πόσο μονοπωλιακά θα λειτουργήσει η Google με την κατάληξη .search (Αναζήτηση) ή το Amazon με την κατάληξη .books (Βιβλία)».
Σύμφωνα με τον κ. Τόλκιν, προβλήματα ανακύπτουν και όσον αφορά τις καταλήξεις που εμπεριέχουν θρησκευτικούς όρους, όπως .islam (Ισλάμ), .bible (Αγία Γραφή) και .church (εκκλησία).
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση