GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πρωτοφανής η υποστήριξη των ανταρτών»

Αποδέκτες μιας άνευ προηγουμένου υποστήριξης από πλευράς τρίτων κρατών και των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ...

Αποδέκτες μιας άνευ προηγουμένου υποστήριξης από πλευράς τρίτων κρατών και των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι τυγχάνουν οι αντάρτες, όπως υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άσαντ, «η πολιτική και οικονομική υποστήριξη των τρομοκρατών και τα φορτία εξοπλισμού, που παραλαμβάνουν, είναι απλώς άνευ προηγουμένου ως προς τα μεγέθη τους. Οι αντάρτες υποστηρίζονται ενεργά από μυστικές υπηρεσίες δυτικών και αραβικών χωρών».
Όπως υποστήριξε ο Σύρος πρόεδρος «εάν οι τρομοκράτες στη Συρία δεν λάμβαναν υποστήριξη από το εξωτερικό, τα κυβερνητικά στρατεύματα θα τους είχαν αντιμετωπίσει σε μερικές εβδομάδες».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία και προσωπικά τον πρωθυπουργό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίον έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά από την άνοιξη του 2011, ο Άσαντ υποστήριξε ότι ο ίδιος αισθάνεται ως αδελφό τον τουρκικό λαό, ότι πρέπει να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά πυρών, που έχουν πλήξει το τουρκικό έδαφος και εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση της χώρας.
«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι εάν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπερισχύσουν στην περιοχή και ειδικά στη Συρία, θα μπορέσουν να εγγυηθούν το πολιτικό του μέλλον, αυτός είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι ότι νομίζει προσωπικά πως είναι ο νέος Σουλτάνος των Οθωμανών και μπορεί να ελέγχει την περιοχή κάτω από μια νέα ομπρέλα, όπως συνέβαινε κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιστεύει μέσα στην καρδιά του ότι είναι Χαλίφης και γι’ αυτό η πολιτική του μετεξελίχθηκε από μηδέν προβλήματα σε μηδέν φίλους», είπε ο Μπασάρ Άσαντ.
Ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι σκοπός της Αλ-Κάιντα είναι η δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία και ότι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τυχόν ξένη εισβολή στη χώρα του.
Aναφερόμενος στο θέμα δικής του τυχόν αποχώρησης από την εξουσία επανέλαβε ότι αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του συριακού λαού και μπορεί να γίνει μόνο μέσω εκλογών.
Επέμεινε ότι η Συρία δεν αντιμετωπίζει εμφύλιο πόλεμο, αλλά τη διείσδυση «πρακτόρων και τρομοκρατών», ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «κατασκευασμένο εχθρό» από τη Δύση, που έχει ανάγκη να στοχοποιεί εχθρούς, «κάποτε τον κομμουνισμό, μετά το Ισλάμ, κατόπιν το Σαντάμ Χουσεΐν και τώρα τον Μπασάρ». «Πρέπει να ζήσω και να πεθάνω στη Συρία», υπογράμμισε με έμφαση ο Σύρος πρόεδρος.
Προ ημερών ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν πρόκειται ποτέ να θέσει θέμα αποχώρησης του Μπασάρ Άσαντ από την εξουσία και ότι συναντάται με παράγοντες της συριακής αντιπολίτευσης παροτρύνοντάς τους να συμμετάσχουν σε εθνικό διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση.

1 σχόλιο

  1. ΑΡΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΑΣΑΝΤ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση