GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ας έρθει σε μένα η Χρυσή Αυγή να τους πω για τα παιδιά που ξεψύχησαν στα χέρια μου...»

Ποιες είναι οι αποκαλύψεις του Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. ...

Μαρτυρία: «Από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών τα θύματα του Πολυτεχνείου»


Ποιες είναι οι αποκαλύψεις του Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τι λέει για τη Χρυσή Αυγή!
Στη μακρά και επιτυχή ιατρική του καριέρα, ο γιατρός κ. Κώστας Χαρώνης έχει να επιδείξει ένα τεράστιο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων.
«29.500 επεμβάσεις πραγματοποίησα, αλλά ουδέποτε απέκτησα περιουσία», αναφέρει συχνά. «Η μόνη μου.. πολυτέλεια, ήταν οι σπουδές των τριών γιων μου».
Δυο επεμβάσεις, ωστόσο, δεν θα τις ξεχάσει, όπως λέει ποτέ. «Ήταν δυο νεαροί που είχαν δεχθεί πυρά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια μου», λέει συγκινημένος.
Στις 16 και τη 17η Νοεμβρίου ο κ. Χαρώνης, ως διευθυντής της Γʼ χειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, (τότε Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών), κλήθηκε να σηκώσει το κύριο βάρος περίθαλψης των εκατοντάδων τραυματιών που κατέφταναν από το Πολυτεχνείο και τις γύρω περιοχές του κέντρου των Αθηνών.
Μιλώντας στο Pheme.gr ο κ. Χαρώνης προβαίνει σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Όπως αναφέρει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το ʼ73, έδρασαν ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι χτυπούσαν από ψηλά στο ψαχνό.
«Τα πρώτα θύματα και οι πιο βαριά τραυματίες είχαν βληθεί από ψηλά. Πιθανώς από μπαλκόνια και ταράτσες παρακείμενων πολυκατοικιών», επισημαίνει ο κ. Χαρώνης.
Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει ο γιατρός, έπειτα από «πλήρη μελέτη τροχιάς», όπως αναφέρει, την οποία διενήργησε.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνών που πραγματοποίησε, «οι πρώτοι και βαριά τραυματίες είχαν βληθεί από πάνω προς τα κάτω».
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι ελεύθεροι σκοπευτές χτύπησαν πισώπλατα, όπως αναφέρει. «Είδα θύματα που εβλήθησαν στην πλάτη, πλάτη προς καρδιά και σπονδυλική στήλη».
Ο τότε Διευθυντής της Γʼ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, ο οποίος βρέθηκε για 36 συνεχείς ώρες στο χειρουργικό τραπέζι, είναι πεπεισμένος ότι «οι ελεύθεροι σκοπευτές ήθελαν να αιματοκυλίσουν την Αθήνα».
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρώνης «σημάδευαν για σκοτωμό, και το ερώτημα μου, βεβαίως είναι ένα: Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να ήταν Έλληνες; Εύχομαι και ελπίζω να μην ήταν Έλληνες, αλλά πράκτορες ξένης δύναμης που ήθελε να αιματοκυλίσει την Αθήνα, να την μετατρέψει σε σφαγείο για να δικαιολογήσει την μετέπειτα δράση του Ιωαννίδη».
Παρʼ ότι έχουν περάσει 39 χρόνια από τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο κ. Χαρώνης θυμάται με λεπτομέρειες τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο χώρο του νοσοκομείου, όπου της άφιξης εκατοντάδων τραυματιών ακολούθησε η βίαιη επέμβαση αστυνομικών, στρατιωτικών των ΕΑΤ-ΕΣΑ, και πρακτόρων της χούντας στο χώρο του νοσοκομείου.
«Γινόταν το σώσε. Για να προφυλάξουμε τους τραυματίες, τους αλλάζαμε τα ονόματα για να μην μπορούν να τους βρουν», σημειώνει ο κ. Χαρώνης. «Βεβαίως η ενέργεια μας αυτή αργότερα τους δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα, γιατί ενώ ήθελαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τη χορήγηση μιας συνταξούλας, δεν μπορούσαν να βρουν τα ονόματά τους»!
Θέτουμε υπόψιν του κ. Χαρώνη, την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.
Δείχνει να απορεί και να θυμώνει. «Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν;», επαναλαμβάνει με απορία. «Ας έρθουν σε μένα να τους εξηγήσω, να τους πω για τα δυο παιδιά που ξεψύχησαν στα χέρια μου, τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο ένας, νεαρός, είχε δεχθεί σφαίρα στην κάτω κοίλη φλέβα και ο άλλος είχε βληθεί στο κρανίο»!

5 σχόλια

  1. και τωρα εξαθλιωνεται με 3 και 60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πατριώτες έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα,
    ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ καί συγχωρούν
    εύκολα..

    Αντίθετα οι "προοδευτικοί" είναι εκδικητικοί καί ΔΕΝ συγχωρούν ΠΟΤΕ.

    Η γενιά τού πολυτεχνείου,είναι παιδιά
    τών συμμοριτών τού 1949, πού ήθελαν τήν Ελλάδα..αλβανία..βουλγαρία, δηλ.
    κουμμουνισμένη,αλλά έχασαν τή μάχη.

    Η γενιά τού πολυτεχνείου εκδικούμενη τήν ήττα τών γονιών τους, υποδούλωσαν τήν Ελλάδα σέ
    άλλους επικυρίαρχους, ώστε πάλι οι
    Ελληνες νά δουλεύουν γι αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai h HLenia sta heria sou ksepsyxhse?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πούμε και της ηλικίες μας;

    Να πούμε τι είναι ΤΕΛΙΚΆ αριστερός;

    Αριστερός είναι αυτός που: παλεύει για την Ελευθερία, την δικαιοσύνη, την ισότητα, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

    Το να δηλώνεις αριστερός δεν σε κάνει και ΑΡΙΣΤΕΡΌ , δυστυχώς δεν γνωρίζω αριστερούς να μην τους έχουν σκοτώσει ΝΕΟΥΣ με βοήθεια ΠΆΝΤΑ ακόμα και αυτών που δήλωναν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..

    Η Ιστορία το δείχνει δεν θα αντιδικήσω με κανέναν που υποστηρίζει κάτι άλλο, γιατί θεωρώ ότι ΆΛΛΟ ήταν και ο ΣΤΑΛΙΝ και ο ΜΠΕΣΝΙΕΦ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΣΡΠΑΤΟΣΦ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ,ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ..δεν θα τους βάλω όμως δίπλα από τον ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕ ..η νομίζετε ότι όλος ο κόσμος ήταν αριστεροί; Αριστερή ιδέα έψαχναν να ξεφύγουν, ΑΠΌ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩΜΕΝ κάτι σαν αυτό που ζούμε σήμερα Η ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΆΝΟΥΝ...

    Ξέρω πολλούς παρλαπίπες που δηλώνουν αριστεροί αλλά υπηρετούν σαν ΔΟΎΛΟΙ το σύστημα και της τσέπες τους..

    Ο Κουβελης είναι αριστερός; ο Μαργαρίτης; ο Ψαριανός; το ΚΚΕ με την Παπαρήγα που εκτελεί εντολές να παραπλανάει τον κόσμο και τον διασπά έντεχνος χρόνια ΤΏΡΑ; ΕΊΝΑΙ οι ίδιοι ο Παναγούλης με τον Τζοχάτζοπουλο; ο Λαμπράκης με τον Λαλιώτη η τον Κοκκαλη;

    Δεν έγινε όλη η γενιά τον αγωνιστών εξουσιαστές ούτε πλούσιοι εν ονόματι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

    Δυστυχώς είναι η σειρά σας οι νέοι να κάνετε πάλι το δικό σας πολυτεχνείο ΑΛΛΑ να το κάνετε σωστά να μας ΔΙΚΆΣΕΤΕ εσείς και να μας πάτε στης κρεμάλες ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΊΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ...

    Μην κάνετε το ΛΑΘΟΣ που κάναμε εμείς , την Χρυσή Αυγή την ξέρομε, τους Ανδουλακιδες, τους Λαλιωτιδες, τους Τσοχατζοπουλους,Δαμανακη τους Βρετζους, τους τους τους ΔΕΝ ΞΈΡΑΜΕ Η ΔΕΝ ΘΈΛΑΝΕ ΚΆΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΝ ,τους έφτιαχναν ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΎΣ...

    Τιμή στους ανωνύμους αγωνιστές από όπου και αν προερχόταν ΠΙΑ ΠΑΣΠ; ΥΠΑΡΧΕ ΠΑΣΠ; ΤΟΤΕ; ΟΝΕΔ; και κρατάνε την σημαία!!!

    Ο ανώνυμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΥ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙ : ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙς ΑΥΤΟ











    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση