GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυρίζουν την πλάτη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Η απαξίωση της πολιτείας στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου αποτυπώνεται στην κατακόρυφη πτώση των επισκεπτών που … γύρισαν την πλ...


Η απαξίωση της πολιτείας στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου αποτυπώνεται στην κατακόρυφη πτώση των επισκεπτών που … γύρισαν την πλάτη στο, άλλοτε, μουσείο – στολίδι ολόκληρης της Κρήτης και σημείο αναφοράς χιλιάδων τουριστών.
Μπορεί η εφετινή χρονιά να αποτελεί σταθμό για το μέλλον του μουσείου και έστω και τμηματικά, να ανοίγουν αίθουσες για το κοινό μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, μελετών, έργων, συμβάσεων και εξαγγελιών, ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν πως το αρχαιολογικό μουσείο, που φιλοξενεί ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς, έχει χάσει τη λάμψη του και έχει πάψει να είναι ελκυστικό για τους επισκέπτες της Κρήτης, αναφέρει το thebest.gr

Απώλειες 10,1%
Συγκεκριμένα, η έρευνα κίνησης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δείχνει πως τον περασμένο Ιούλιο, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες του αρχαιολογικού μουσείου (της έκθεσης που φιλοξενεί τα εκθέματα, μιας και το μουσείο ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι μετά από έξι χρόνια, έστω και τμηματικά τον Αύγουστο) περιορίστηκαν στους 19.126, σημειώνοντας … βουτιά 10,1 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Οι … απώλειες στην επισκεψιμότητα του μουσείο ερμηνεύουν και σε μεγάλο βαθμό την κάμψη στην τοπική αγορά, καθώς στο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι συνδύαζαν την επίσκεψή τους στο ατ΄εξοχήν Μουσείο του μινωικού πολιτισμού και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη με ένα … πέρασμα από την αγορά της πόλης. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι επισκέπτες του μουσείου, αθροιστικά, όλο το 2011 έφτασαν τους 118.502, ενώ το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους περιορίστηκαν στους 51.496.

Το στοίχημα
Από τον Αύγουστο και μετά το αρχαιολογικό μουσείο ανοίγει τις πύλες του, έστω και με δόσεις. Πριν μερικές ημέρες, άνοιξε η αίθουσα της έκθεσης των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, με πλήθος επισκεπτών να πραγματοποιούν την πρώτη τους περιήγηση στα σπουδαία εκθέματα.
Οι τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις, που παρουσιάζονται στη νέα έκθεση με σύγχρονη μουσειολογική και μουσειογραφική άποψη, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου. Πλέον το αρχαιολογικό μουσείο μπαίνει σε νέα τροχιά και καλείται να καλύψει το έδαφος των περασμένων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση