GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή συνέλευση για το λιμάνι της Σούδας

Ανοιχτή συνέλευση για το θέμα της ενδεχόμενης παραχώρησης του λιμανιού της Σούδας σε ιδιώτη διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου σ...



Ανοιχτή συνέλευση για το θέμα της ενδεχόμενης παραχώρησης του λιμανιού της Σούδας σε ιδιώτη διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα η Πρωτοβουλία Κατοίκων της περιοχής.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν «όλους τους κατοίκους της Σούδας όλους τους Χανιώτες και όλους τους φορείς που θέλουν να συμπράξουν, σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη δημιουργία αγωνιστικού μετώπου με σκοπό την ματαίωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του νομού Χανίων που ξεκινάει με την εκποίηση – παραχώρηση του λιμανιού της Σούδας.»
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:
Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την μεταβίβασή της χωρίς αντάλλαγμα στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., με σκοπό την παραχώρησή της σε ιδιώτες, παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα, καθώς συνιστά «λάθρα παραχώρηση της κυριότητας κοινοχρήστων πραγμάτων».
Ανάμεσα στα 23 λιμάνια που παραχωρούνται περιλαμβάνεται και το Λιμάνι Σούδας.
Εμείς οι πολίτες της Σούδας θεωρούμε την παραχώρηση του λιμανιού μας, όπως και οποιασδήποτε άλλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με τους όρους που περιγράφονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου, ως πράξη Εθνικής Προδοσίας και θα αγωνιστούμε για να την αποτρέψουμε και να ματαιώσουμε με κάθε τρόπο την υλοποίησή της.
Είναι σαφές πως η παραχώρηση του λιμανιού της Σούδας, δε θα έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος και για τον Νομό Χανίων , αφού, σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, το όποιο τίμημα από την εκποίησή του θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους.
Αντίθετα θα αποτελέσει τροχοπέδη στην όποια παραγωγική ανάπτυξη δρομολογηθεί στο μέλλον για τον τόπο μας, αφού βασικές οικονομικές λειτουργίες των λιμανιών, όπως οι μεταφορές, οι τουριστικές δραστηριότητες, κ.α., θα έχουν περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο και διαχείριση μεγάλων (ελληνικών ή πολυεθνικών) επενδυτικών κεφαλαίων που μπορεί να λειτουργήσουν ακόμα και ανταγωνιστικά σε σχέση με τα τοπικά συμφέροντα (αγροτική παραγωγή, εμπόριο, τουρισμός, κλπ).
Ο εφαρμοστικός νόμος επιτρέπει στους επενδυτές αυτούς να ασυδοτούν ανεξέλεγκτα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά, ενώ τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός της παραχωρηθείσας ζώνης, ακόμα και εξώσεις στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτήν (η Λιμενική ζώνη περιλαμβάνει το τμήμα της παραλίας από την εκβολή του ποταμού Μορώνη έως τα δυτικά όρια του Ναυστάθμου).
Η εκποίηση των λιμανιών ξεκίνησε με τη ιδιοκτησιακή, πολεοδομική , περιβαλλοντική και χωροταξική νομιμοποίηση αυθαιρεσιών στα λιμάνια από το 2002 έως το 2012 , ώστε οι ιδιώτες επενδυτές να μην έχουν κανένα εμπόδιο στην προσφορότερη γι’ αυτούς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία.
Όσον αφορά δε στις εργασιακές σχέσεις, δεν υπάρχει πλαίσιο που να εξασφαλίζει την προσφορά θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις επενδύσεις.
Τα λιμάνια της Κρήτης μεταξύ αυτών και της Σούδας, όπως και οι άλλες υποδομές ανάπτυξης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τον κρητικό λαό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να αξιοποιηθούν από την Πολιτεία όπως δεν είχαν αξιοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα, με ευθύνη αποκλειστικά των διαδοχικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που οδήγησαν τη χώρα με την ανικανότητά τους στην καταστροφή.
Επειδή η εκποίηση του λιμανιού της Σούδας είναι μόνο η αρχή για την υλοποίηση του αντεθνικού και αντισυνταγματικού προγράμματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα Χανιά (ακολουθεί το αεροδρόμιο, τα νερά κ.α.) και είναι υπόθεση όλου του Νομού ,
καλούμε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ,ώρα 6.00μμ στο Πολύκεντρο Σούδας,
όλους τους κατοίκους της Σούδας, όλους τους Χανιώτες και όλους τους φορείς που θέλουν να συμπράξουν, σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη δημιουργία αγωνιστικού μετώπου με σκοπό την ματαίωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του νομού Χανίων που ξεκινάει με την εκποίηση – παραχώρηση του λιμανιού της Σούδας.»Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση