GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

…και του χρόνου ΛΕΥΤΕΡΟΙ!

  Ελλην Φορολογούμενος. 17 Νοέμβρη και γιορτάζει η τάξη των μεγάλων αριστερο-νέο- καπιταλιστών, που απέτυχαν σαν πολιτικοί , αλλά ...

 Ελλην Φορολογούμενος.
17 Νοέμβρη και γιορτάζει η τάξη των μεγάλων αριστερο-νέο- καπιταλιστών, που απέτυχαν σαν πολιτικοί , αλλά πέτυχαν σαν  επιχειρηματίες , αφού τα κόμματά τους μπορεί να χρεοκόπησαν κι είναι υπερχρεωμένα ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και  οικονομικά , σε αντίθεση με την πάρτη τους  , αυτοί κάναν τα κουμάντα τους.
Πραχτικά απέτυχαν σαν σύνολο και σαν αριστερο-μπαρόκ τάξη ν’ αναπτυχτούν αυτοδύναμα, ισόρροπα με τους πολίτες της χώρας. Υπερπλούτισαν με απάτες και κομπίνες, κλέβοντας και λεηλατώντας τη χώρα και τους εργαζόμενους, έβγαλαν τα λεφτά που κλέψαν στο εξωτερικό. Είδαν τη χώρα σαν απλή αποικία με ευκαιρίες για εύκολο, γρήγορο, παρασιτικό πλουτισμό τους, σε βάρος των συμφερόντων της ίδιας της χώρας,  δένοντας τη τύχη τους με το ξένο κεφαλαίο και υποτάσσοντας τον Ελληνικό λαό στα συμφέροντα τους. Αυτό το χορτάτο τουρλουμπούκι το ονομάζουμε  πλέον λούμπεν μεγαλοαστική τάξη και τον αντίστοιχο κοινωνικό σχηματισμό στον οποίο άρχει, καπιταλισμό της κομματικής μπανανίας.
Η κύρια μορφή της δραστηριότητας αυτής της τάξης είναι ο πλουτισμός κι η πολιτική  εκμετάλλευση με παραβίαση κάθε νόμου και του ιδίου του Συντάγματος , δηλαδή νομιμοποίησαν τις απάτες τους σε συνεργασία και υπό το ξένο κεφάλαιο σε βάρος της χώρας, αντιθέτως ποινικοποίησαν τις μικρολαμογιές της λούμπεν μικροαστικής τάξης και προσπαθούν να πείσουν τα μικρολαμόγια και τους φτωχοδιάβολους ότι και καλά είναι οι  κύριοι υπεύθυνοι της «αποτυχίας» τους.
Τώρα βέβαια, μετά την ENRON, τη LEHMAN BROTHERS, τα σκάνδαλα με τη Hulliburton και τους ιδιωτικούς στρατούς της Μπλάκγουώτερ στο δύστυχο  Ιράκ, τα παραπάνω φαντάζουν μάλλον ως αφελής αγιογράφηση του αχαλίνωτα παραβατικού και παρασιτικού κομματικού καπιταλισμού , που εφήρμοσε στην χώρα μας όλη αυτή η περιφανή γενεά των αγωνιστών του Πολυτεχνείου ! Τελικά πάλι στην πρωτοπορία είναι η Ελλάδα μας!
Η διαπίστωση περί ξενόδουλης μεταπρατικής πολιτικής ελίτ της λοβιτούρας , της σαβούρας  και της απάτης,  είναι πλέον κοινή σε όλες τις αναλύσεις της νέο-αριστεράς αλλά και της ακροδεξιάς .
Χρόνια μας πολλά και του χρόνου ΛΕΥΤΕΡΟΙ  !!





kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. Ελλην Φορολογούμενε

    χρόνια σου πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς να φανταστούμε ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ που θα περίμενε Ο ΕΛΛΗΝΑΣ από επενδύσεις ξένου ιδιωτικού κεφαλαίου στην λύση των προβλημάτων της ΧΩΡΆ ΜΑΣ;

    Πώς να διανοηθούμε, πως μια κυβέρνηση που δεν διεκδικεί τα δικαιώματα των εργατών της που ποδοπατήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ να αναμένει λύσεις από το ξένο κεφαλαίο; ( ΑΣ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΤΆΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ}

    Όταν το κεφαλαίο πηγαίνει πάντα εκεί όπου έχει τα περισσότερα συμφέροντα;

    Που θα επενδύει όχι στα είδη τα αναγκαία για τη χώρα μας, αλλά σε κείνα που του επιτρέπουν, τα περισσότερα κέρδη του;

    Ας μελετήσουμε τα επαχθή δάνεια των Γερμανών= τον εταίρων μας= Θέλουν κρέμασμα όσοι τα ψήφιζαν και τα υπέγραψαν..ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΘΑ ΓΊΝΕΙ..
    Η μάχη θα δοθεί από την επαρχία γιατί στα αστικά κέντρα οι εξουσίες έχουν πάντα πλεονέκτημα να ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ τους ελάχιστους οργισμένους.

    Ζούμε σε μια αληθινά κοσμογονική εποχή της ιστορίας μας, μια περίοδο που όλες οι χώρες έχουν τα μάτια καρφωμένα πάνω στο μικρό κράτος μας.

    Οταν πρόκειται για εισαγωγή ξένων κεφαλαίων εξ ανάγκης κι όταν η λύση που προτείνεται είναι η επένδυση ξένων κεφαλαίων, τότε τα κίνητρα δεν είναι βέβαια ούτε γενναιοδωρία ούτε ευγένεια από συμπόνια, ούτε και η επιθυμία να βοηθηθεί ο λαός.

    Το ιδιωτικό κεφαλαίο κινητοποιείται μόνο για ένα το σκοπό να βοηθήσει τον λογαριασμό του.

    Το ξένο ιδιωτικό κεφαλαίο είναι το πλεόνασμα του κεφαλαίου μιας χώρας, που μεταφέρεται σε μια άλλη χώρα όπου οι μισθοί θα είναι πολύ χαμηλότεροι, οι συνθήκες της ζωής σε χαμηλό κόστος και έτσι τα κέρδη του θα είναι περισσότερα.

    Και τώρα απευθύνομαι στους αδύνατους, σε κείνους που φοβούνται, σε κείνους που σκέπτονται πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μοναδική στα ιστορικά χρονικά, σε κατάσταση απελπισίας.

    Θα σας διηγηθώ ένα σύντομο ανέκδοτο του Γεζους Σιλβα Χερζογκ, μεξικάνου οικονομολόγου, συντάκτη του νόμου εξαγωγής πετρελαίου, ανέκδοτο που αναφέρεται ακριβώς στην εποχή που ανθούσε στο Μεξικό το διεθνές κεφαλαίο.

    Ακουστέ το: «Φυσικά θα ισχυριστούν πως το Μεξικό ήταν μια κομμουνιστική χώρα. Το φάντασμα του κομμουνισμού εμφανίστηκε. Ο πρεσβευτής Ντανιέλ, στο βιβλίο του γράφει πως κάνει ένα ταξίδι στην Ουάσιγκτον εκείνες τις δύσκολες μέρες κι ότι ένας Άγγλος κύριος του μιλάει για τον μεξικάνικο κομμουνισμό.

    Κι ο Ντανιέλ άπαντα: Ε, λοιπόν, ο μόνος κομμουνιστής που γνωρίζω εγώ στο Μεξικό είναι ο Ντιέγκο ντε Ριβέρα. Αλλά τι είναι ένας κομμουνιστής; Ρωτάει αμέσως μετά τον Άγγλο κύριο.

    Αυτός κάθεται σε μια άνετη πολυθρόνα, σκέπτεται, σηκώνεται και δίνει τον πρώτο ορισμό. Αλλά δεν τον ικανοποιεί. Ανακάθεται, σκέπτεται πάλι, εμπνέεται για λίγο, ξανασηκώνεται και δίνει ένα καινούργιο ορισμό. Μα πάλι δεν του αρέσει. Το πήγαν – έλα συνεχίζεται ώσπου λέει απελπισμένος στον Ντανιέλ: Κύριε ένας κομμουνιστής είναι κάτι που μας σκανδαλίζει.

    ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ ..(συρραφή από Ελληνες Γκεβαριστές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση