GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην ιστορική διαμάχη ΔΝΤ-Γερμανίας;

Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για μια εσωτερική πολιτική διαμάχη αλλά εδώ και καιρό αδυνατώ να κατανοήσω τη στρατηγική της ελ...

Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για μια εσωτερική πολιτική διαμάχη αλλά εδώ και καιρό αδυνατώ να κατανοήσω τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης στις πιο κρίσιμες ευρωπαϊκές διεργασίες των τελευταίων ετών.
Ναι, η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαναγκάσει ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίσουν τη διαγραφή των δανείων που οι ευρωπαϊκές κεντρικές κυβερνήσεις έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα. Μπορεί...όμως να καταγράψει δημόσια τις θέσεις και τις προτιμήσεις της.
Ποια λύση η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πιο κατάλληλη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους; Υιοθετεί την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας;
Με ποιες χώρες της Ευρωζώνης επιχειρεί να χτίσει συμμαχίες η Ελλάδα; Πώς αξιολογεί την προσπάθεια της Γαλλίας να λειτουργήσει ως αντίπαλον δέος στην αυστηρή λιτότητα που επιθυμεί η Καγκελάριος Μέρκελ;
Τι ακριβώς έχει διαπραγματευθεί αυτή η κυβέρνηση;

2 σχόλια

  1. Υπάρχει ένα βολικό κενό αργιών που βολεύει την πτώχευση. Και τι εννοώ :

    Απο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ως την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου είναι 6 μέρες συνεχούς αργίας.

    Προλαβαίνουν να φύγουν όλοι οι τραπεζίτες και όλοι οι αρμόδιοι. Την Τετάρτη θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν ανοίγουν οι τράπεζες να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας.

    Άρα δεν προλαβαίνει ούτε ο Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέρκελ:Η Ελλάδα θα διασώζεται στο παρά πέντε



    «Η Ελλάδα θα διασώζεται την τελευταία στιγμή, θα κρατιέται στη ζωή με μηχανικά μέσα υποστήριξης», δήλωσε στην γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας την αδυναμία απόφασης για το ελληνικό πρόγραμμα στο χθεσινό Eurogroup.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όσο και να το ζητούν κάποιοι, όσο και να το επιθυμούν, το μοναδικό απελευθερωτικό χτύπημα που θα μας βγάλει από την κρίση, δεν θα υπάρξει».

    «Εμείς θα συνεχίσουμε βήμα- βήμα», συμπλήρωσε, εννοώντας ότι μέχρι τις εκλογές, η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί οριστική λύση για το ελληνικό πρόβλημα αλλά και λύσεις όπως το κούρεμα.

    Στην πραγματικότητα, η Άνγκελα Μέρκελ, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και να πει στους Γερμανούς ότι η διάσωση της Ελλάδας απαιτεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ταυτόχρονα όμως θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος.

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .....ΠΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ,ΠΙΑ ΑΝΑΠΤΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ-ΡΟΖ..ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση