GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμένα χρόνια...

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το 2020 θα έχει διαμορφώσει το χρέος της στο 124% του...

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το 2020 θα έχει διαμορφώσει το χρέος της στο 124% του ΑΕΠ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτή η υπερβολικά αισιόδοξη «πρόβλεψη» μας λέει ότι οι Ελληνες θα βιώνουν επί μακρόν μια πρωτοφανή καταστροφή, για να φτάσουν στα επίπεδα του 2009! Εντεκα χρόνια από τη ζωή μας ριγμένα στην καταβόθρα της ξενοκρατίας.
Χιλιάδες άνθρωποι ακόμα θα χάσουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την υγεία τους, τις ζωές τους, για να εξυπηρετηθεί το αδηφάγο τίποτα στο οποίο μας έριξε η ανθελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου και το οποίο συνεχίζει να μας αφανίζει απτόητο έως σήμερα.
Η εθνική κυριαρχία έχει χαθεί. Το υστέρημα και το πλεόνασμα (αν υπάρξει ποτέ) των άγρια φορολογημένων πολιτών θα βρίσκεται στην άμεση διάθεση των «δάνειων δυνάμεων». Τα χρήματα από την εκποίηση των «ασημικών», δηλαδή της δημόσιας περιουσίας, θα παγιδεύονται στον «ειδικό λογαριασμό», ο οποίος δεν θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση. Οι περικοπές του κάτισχνου εισοδήματος των Ελλήνων θα αυτοματοποιηθούν (!), παρακάμπτοντας έτσι τη Βουλή, η οποία κάθε μέρα που περνάει αποκτά διακοσμητικό χαρακτήρα.
Το ευρωπαϊκό «όραμα» έχει μετουσιωθεί σε ατόφιο εφιάλτη. Οι υποσχέσεις, στις οποίες έδωσε βάση και πίστη το εκλογικό σώμα, αποδείχτηκαν απατηλές. Η Μεταπολίτευση, με αυτή την κορυφαία πράξη του εθνικού δράματος, ρίχνει την αυλαία της και καταδεικνύει τη χαμηλή ποιότητα των προσώπων που υπηρέτησαν κορυφαίους θεσμούς.
Η ιδιοτέλεια, η έλλειψη οράματος, φαντασίας, τόλμης, αποφασιστικότητας και επάρκειας της ελίτ ήταν οι παράγοντες που διέσυραν το σπουδαίο έθνος μας και κατέστησαν τους πάλαι ποτέ κοσμοκράτορες επαίτες και αντικείμενα χλεύης.
Οι μάχες χάνονται η μία πίσω από την άλλη, αλλά ο πόλεμος μαίνεται ακόμα σφοδρός και ανελέητος. Εστω και τώρα υπάρχουν ελπίδες ανάταξης του εθνικού οργανισμού μας και έναρξης μιας νέας ελληνικής αντεπίθεσης.
Κατ’ επανάληψιν η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Ελληνες, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να πράξουν το ακατόρθωτο. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις…
Σχόλιο ιστολογίου: Προϋποθέσεις που σήμερα δεν υφίστανται, αφού το πολιτικό σύστημα φροντίζει εντέχνως να καταστρέφει την οποιαδήποτε προσπάθεια αναδόμησής του αλλά και ανάταξης της χώρας… Γιατί άραγε;
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

3 σχόλια

  1. ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ,ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΗΔΟΝΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ,ΤΟ ΒΟΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ,ΣΦΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε πάλι με τα ξεψυ..χεσμένα
    του λόμπι της δραχμής.
    αϊ σιχτιρ
    ----------------------------------


    Πράσινο φως για τα 43,7 δισ. ευρώ και… καμπανάκι

    «Ναι» στην εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ λέει το νέο προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας, το οποίο περιλαμβάνει όμως και τη σαφή επισήμανση ότι, για να περιοριστεί το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020 θα χρειαστούν και νέα –μη προσδιορισμένα για την ώρα– μέτρα, πέραν όσων συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup. Επιπλέον, η Κομισιόν προειδοποιεί ότι η μετάθεση της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων φέρνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μεγάλο όγκο χρεών που πρέπει να εξοφληθούν μετά το 2022, γεγονός που πιθανώς να δυσχεράνει την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

    Το προσχέδιο έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου και ενσωματώνει τόσο τις προβλέψεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των οικονομικών όλων των φορέων του Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών όσο και ορισμένες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους. Τα κυριότερα σημεία συνοψίζονται στα εξής:

    1. Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να λαμβάνει διορθωτικά μέτρα στη διάρκεια της χρονιάς σε βάρος όλων των φορέων που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους.

    2. Επιβεβαιώνεται ότι οι παρεμβάσεις μείωσης του χρέους θα εφαρμοστούν «με το σταγονόμετρο», ανάλογα με την πρόοδο της Ελλάδας στην υλοποίηση των προβλέψεων του αναθεωρημένου Μνημονίου ακόμα και μετά το 2016. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν από την Τρόικα.

    3. Εγκαταλείπεται οριστικά η πρόβλεψη να μειωθούν οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Η αλλαγή αυτή περιορίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας κατά 9 δισ. την περίοδο 2012-2014.

    4. Αναβάλλεται η δημιουργία ταμειακού αποθεματικού 5 δισ. ευρώ και επί του παρόντος (2012-2014) θα υπάρξει αποθεματικό ύψους 1,5 δισ. ευρώ

    Ακόμη, διευκρινίζεται ότι στο σχέδιο επαναγοράς ομολόγων θα κληθούν να μετάσχουν και οι επενδυτές που δεν εντάχθηκαν στο «κούρεμα» του περασμένου Μαρτίου και οι οποίοι υπολογίζεται ότι κατέχουν ομόλογα 4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα επαναγοράς θα παρουσιαστεί πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα, η προσφορά προς τους ομολογιούχους θα διαρκέσει 5 ημέρες και το τίμημα είτε θα καθοριστεί σε συγκεκριμένο ύψος που θα παραμείνει σταθερό καθ’ όλη τη διαδικασία είτε θα τροποποιηθεί στην πορεία, ανάλογα με τη συμμετοχή. Επίσης, πιθανότατα δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα διαφοροποιείται για κάθε έκδοση ομολόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ
    ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ
    ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΕΙΟ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση