GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν ενωθούν ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, θα τους ρουφήξει ο ΣΥΡΙΖΑ

  Γράφει ο Τάσος Παππάς Η κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας είναι άγνωστο πού θα καταλήξει. Οι δύ...

 Γράφει ο Τάσος Παππάς
Η κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας είναι άγνωστο πού θα καταλήξει. Οι δύο κεντρικοί σχηματισμοί [ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ] αντιμετωπίζουν προβλήματα [διαφορετικής φύσεως], τα οποία δεν τους επιτρέπουν να εμπλακούν ενεργά στις διαδικασίες διαλόγου που έχουν ξεκινήσει και στις οποίες πρωταγωνιστούν οι διάσπαρτες ομάδες του χώρου και οι ανέστιες προσωπικότητες που έλκουν την…….
καταγωγή τους από την Κεντροαριστερά.
Στο ΠΑΣΟΚ το δεσπόζον ερώτημα είναι αμλετικού χαρακτήρα [«αξίζει να ζει κανείς ή όχι»]. Δυσκολεύονται να το απαντήσουν. Αρκετά στελέχη εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του και πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο και πιο ευρύχωρο σχήμα που θα αποτελέσει την πειστική απάντηση στις πιέσεις που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κίνδυνο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αυτό που χρειάζεται σήμερα  είναι ένας φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού σχηματισμός που θα κάνει ανοίγματα και σε δυνάμεις του Φιλελευθερισμού. Κάτι σχετικό, με άλλο όμως ιδεολογικό μείγμα, φαίνεται να επιδιώκει και ο Α.Σαμαράς.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά της, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανό ένα κόμμα που είναι σκιά του παλιού εαυτού του. Από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων συνάγεται ότι τόσο η επιρροή του ΠΑΣΟΚ, όσο και η δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι σε διαρκή πτώση. Η Ιπποκράτους, πάντως, πιστεύει ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική ομαλότητα στη χώρα και η παρούσα κυβέρνηση θα αντέξει. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να πέσει μαζεμένο χρήμα στην αγορά [οι δόσεις], να γίνει σωστή διαχείρισή του, να αλλάξει μοντέλο λειτουργίας η τρικομματική κυβέρνηση και, κυρίως, να δοθεί προοπτική ανάκαμψης στις χειμαζόμενες τάξεις.
Συνδυασμός εξαιρετικά δύσκολος για τους εξής λόγους: η δόση θα συνοδεύεται από μηχανισμούς ασφυκτικότερου ελέγχου, η προϊστορία της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων δεν είναι καλή, σχέδιο που θα ανατρέψει την καταθλιπτική ατμόσφαιρα στην κοινωνία δεν διακρίνεται στον ορίζοντα.
Οι ελπίδες του ΠΑΣΟΚ για τη δική του ανάκαμψη, μέσω της επιτυχίας της κυβέρνησης, μπορεί να σαρωθούν από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική αντίδραση.
Στη ΔΗΜΑΡ, επίσης, τα προβλήματα δεν λείπουν. Η αμφιθυμία της ηγεσίας της για το αν πρέπει να συμμετάσχει το κόμμα με στελέχη πρώτης γραμμής στην εξουσία [του Φώτη Κουβέλη συμπεριλαμβανομένου], η ύπαρξη μιας ισχυρής και επίμονης εσωτερικής αντιπολίτευσης, καθώς και οι πλαγιοκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο «πελατολόγιο» της ΔΗΜΑΡ, δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.
Και για τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, είναι κρίσιμοι παράμετροι η πολιτική ομαλότητα και η αντοχή της κυβέρνησης.
Κοντολογίς: Δεν υπάρχουν πολλές διέξοδοι για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Είτε θα αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, «τραβώντας» στο νέο εγχείρημα και τα «ορφανά» του χώρου, είτε θα συνεχίσουν να πορεύονται, όπως σήμερα, με την προσδοκία ότι ο ένας θα απορροφήσει τον άλλο.
Στην πρώτη περίπτωση, ενδεχομένως, να έχουν κάποια τύχη: Να γίνουν, δηλαδή, ένα κόμμα – μπαλαντέρ [σφήνα στο νέο διπολισμό] που θα είναι απαραίτητο για το σχηματισμό συνεργατικών κυβερνήσεων. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική. Ο ένας θα προσπαθεί να εξαφανίσει τον άλλο και στο τέλος θα «ρουφήξει» και τους δύο ο ΣΥΡΙΖΑ.

kafeneio-gr.blogspot.com

7 σχόλια

  1. μακαρι να ενωθουν πασοκ-δημαρ..
    να τελειωνουν τα παραμυθια περι αριστερας,σοσιαλδημοκρατιας,ειρηνης και προοδου..

    γαμησι και ξυλο σας χρειαζεται τσουτσεκια ελληναραδες,
    που μου θελετε οι μπατιρηδες και δικαιωματα,δημοκρατιες και παπαριες..

    ζητω η μερκελ που σας εχωσε το παλουκι..
    απολαυστε το πουστιτσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2013.
    Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
    10 ΚΑΙ 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ.

    Με ιδιαίτερη περηφάνια ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα των 10 και 50 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Στην μια όψη του χαρτονομίσματος των 10 δις απεικονίζεται ο...
    Μανώλης Γλέζος να κατεβάζει την σημαία από την Ακρόπολη το 1941.

    Στην άλλη όψη απεικονίζεται ο Μανώλης Γλέζος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να κατεβάζουν την σημαία από την Γερμανική πρεσβεία μετά την ογκώδη διαδήλωση του Μαϊου του 2013 ενάντια στην παρακράτηση της δόσης
    (λόγω της μονομερούς άρνησης της κυβέρνησης να πληρώσει το τοκογλυφικό χρέος των μερκελιστών εθνοπροδοτών γερμανοτσολιάδων), που τελικά οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην γενναία απόφαση αξιοπρέπειας να αποχωρήσει από το Ευρώ και την ΕΕ.

    Το χαρτονόμισμα των 50 δις απεικονίζει την μεγάλη συμβολική 20ήμερη κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ, τον Μάρτιο του 2013, που τελικά οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

    Στην άλλη όψη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Χούγκο Τσάβες, ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα, ο Κομμαντάντε Μάρκος, ο Νίκος Ζαχαριάδης και ο Μάο Τσε Τουνγκ να χαιρετίζουν, όλοι μαζί από μια εξέδρα, τους λαούς της υφηλίου σε παρέλαση.

    Η απουσία των μεγάλων ηρώων της ΕΣΣΔ σχολιάστηκε αρνητικά από την αξιωματική αντιπολίτευση με λιτή ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα: "Τον δρόμο στους λαούς των δείχνουν οι μεγάλοι ηγέτες Λένιν, Στάλιν, Μπρέζνιεφ.
    Οι ρεφορμιστές Συριζαίοι της κυβέρνησης για άλλη μία φορά προσβάλλουν το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, που ξεχύνεται σαν ποτάμι.
    Στα τσακίδια τα νέα χαρτονομίσματα.

    Το ΚΚΕ απαιτεί την εισαγωγή των ρωσικών ρουβλιών ως εθνικό νόμισμα, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος".

    Ο Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Στρατούλης απάντησε σε έντονο ύφος στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ για σύνδεση με το σκληρό ρούβλι είναι συγκεκαλυμμένος νεοφιλελεύθερος μονεταρισμός.
    Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ένα αυτόματο σύστημα αύξησης των μισθών, 100% κάθε Δευτέρα αντί για Παρασκευή, ώστε να μην εξανεμίζεται η αγοραστική δύναμη το Σαββατοκύριακο που τα καταστήματα είναι κλειστά.

    Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απόσυρση των χαρτονομισμάτων των 5, 10 και 20 εκατομμυρίων δραχμών, που είχαν ξεκινήσει να τυπώνονται τον Σεπτέμβριο του 2013, γιατί πλέον το κόστος του χαρτιού υπερβαίνει την αξία τους.

    Καλούνται όλοι οι πολίτες να τα επιστρέψουν στα κατά τόπους λαϊκά αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να λάβουν κουπόνια τροφίμων ίσης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τους ρουφήξει όλους ο Τατσό..εδώ ρούφηξε την μισή Αθήνα δεν μπορεί να ρουφηξει τα απομεινάρια πρασοκ και ζημαρ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως ισχυρίζεται η Denise, που διατηρεί οίκο ανοχής στο Βούπερταλ της Γερμανίας, στόχος δεν είναι μόνο η σωματική ικανοποίηση των πελατών αλλά και η ψυχολογική τους στήριξη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πληρώνουν μόνο και μόνο για να πουν τον πόνο τους.

    Μάλιστα όπως ισχυρίζεται η ίδια, πολλοί ένιωσαν καλύτερα επισκεπτόμενοι τον οίκο ανοχής, με αποτέλεσμα να ψάχνουν με άλλη διάθεση για δουλειά.
    Οι πελάτες πληρώνουν πλέον 25 στερλίνες έναντι των 40 που πλήρωναν για μισή ώρα. Την ιδιοκτήτρια έχουν προσεγγίσει και ομάδες φοιτητών που ζητούν μαζική έκπτωση κάτι το οποίο ωστόσο δεν δέχτηκε.

    Όπως είπε: «Αν ρίξω κι άλλο τις τιμές, τότε οι υπηρεσίες θα είναι ακριβές για τους τακτικούς πελάτες και δεν είναι δίκαιο».

    Σπυρίδωνας Αδωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάλληλος της βουλής εχει μισθό 10.000 ευρω , μιλά τεσσερις γλωσσες την διόρισε ο Παπουτσής και την νομιμοποίησε ο ΣΙΟΥΦΑΣ...

    σήμερα ΑΥΤΆ ΜΑΛΑΚΆ ΕΛΛΗΝΑ ,,ΤΟΝ 500 ΕΥΡΩ ,ΓΙΑ ΝΑ Πάρεις ΈΝΑ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣ δυο χρονια δουλειααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Έλληνες το έριξαν στον χαβαλέ.

    Ίσως είναι μια ασυνείδητη προσπάθεια του μυαλού να ξεπεράσει τα όποια άλυτα προβλήματα και τις όποιες δυσάρεστες, καθημερινές καταστάσεις.

    Είχαμε τα παρατράγουδα, με τρομερή ακροαματικότητα. Μετά μας ήρθε η Τζούλια, μετά ο ΓΑΠ, τώρα μέχρι πριν μια βδομάδα “ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ” και τελευταία, τα ανέκδοτα με τον “γαμιά της μισής Αθήνας”.
    Τύφλα να ‘χει ο Τσάκ Νόρρις.

    Σε μια χώρα που καταρρέει εκ των έσσω, οι μόνοι που δεν μπορούν ποτέ να δούν το ακριβές μέγεθος της καταστροφής που ήδη έγινε, και συνεχίζει να συντελείται, είναι όσοι ζουν σ’ αυτή.

    Μερικά πράγματα τα βλέπεις “μόνο” εξ αποστάσεως. Λυπηρό έως και εκφοβιστικό, μα αυτή είναι η αλήθεια.

    Αναγκαστική εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας στα παιδιά, και βομβαρδισμός του κοινού, από τα πουλημένα - προδοτικά κανάλια, με τουρκικές σειρές, με τελευταία, του σφαγέα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, του Σουλεϊμάν.

    Ναι, εκεί φτάσαμε. Απορώ γιατί δεν κάνουμε παρελάσεις προς τιμήν του, την επομένη της 25ης Μαρτίου. Πολύ φοβάμαι, πως, θα το δουν κι αυτό τα μάτια μου μια μέρα, έτσι όπως πάμε.

    Ο ραγιαδισμός ξαναζεί.

    Τον ανασταίνουν με το στανιό.

    “Ραγιάς, σκυφτός θα είσαι, όχι ελεύθερος. Πάντοτε δεύτερος.
    Και δεν σου πρέπει λευτεριά, βρωμο-ραγιά, βρωμο-ραγιά”.

    Αυτό είναι το μήνυμα, κοιτάξτε καλύτερα γύρω σας, αφουγραστείτε, θα το ακούσετε, και θα το δείτε.. Είμαι τόσο σίγουρος, όσο και ότι υπάρχετε.

    Σε μια χώρα που έβριζαν τον βασιλιά, επειδή ήταν ξένος λέει, καθιέρωσαν ένα πολίτευμα, που όμοιό του δεν υπάρχει. Τώρα κυβερνάνε Έλληνες, εντόπιοι βασιλίσκοι, οι οποίοι κατάκλεψαν και κατακρεούργησαν το λαό και την πατρίδα. Ο βασιλιάς όταν του είπαν φύγε, έφυγε. Αυτοί δεν φεύγουν με καμία δύναμη. Έχουν γαντζωθεί στους θρόνους τους, που τους άλλαξαν με δερμάτινες πολυθρόνες, τόσο γερά, που μέχρι και νόμους ειδικούς εφηύραν για να μένουν στο απυρόβλητο.

    Άπειρα τα παραδείγματα βασιλιάδων που πολέμησαν για την πατρίδα, αν και ξένοι. Ποιός από τους σημερινούς “έλληνες” θυσίασε το παραμικρό για αυτήν την πατρίδα; Πιστέψτε με, οι ξένοι την αγάπησαν πιο πολύ από όσο εμείς οι ίδιοι.
    Και σάμπως σήμερα ποιός κυβερνάει πάλι; Τα φερέφωνα της βουλής; Η οι ξένοι της τρόϊκας; Ανοίξτε επί τέλους τα μάτια σας.

    Και ο λαός.. ο δόλιος λαός, προσπαθεί να ξεχάσει την πίκρα του, την φτώχεια του, την απελπισία του, την προδοσία και την ταπείνωση που του υπέβαλαν προδότες και πουλημένοι “έλληνες”, άτομα δικά του, που τα εμπιστεύτηκε και τον εξαπάτησαν κατ’ εξακολούθηση, ..με ..χαβαλέ!

    Τι άλλο άραγε του απέμεινε;

    Επαναστάτης, στο φινάλε, ποτέ δεν θα ξαναγίνει.

    Τον ευνούχισαν.. ΤΕΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με τρομάζει η φτώχεια. Ίσως χρειάζεται κάπου κάπου, για να μάθω να εκτιμώ όσο πρέπει αυτά που ήδη έχω.

    Δεν με τρομάζει η πείνα. Πάντα η νηστεία ήταν ωφέλιμη.

    Δεν με τρομάζουν οι κατακτητές.
    Με κάνουν να βλέπω με άλλο μάτι τον αδερφό μου, μας ενώνει βλέπεις η σκλαβιά. Μας μαθαίνει να εκτιμάμε την ελευθερία.

    Φοβάμαι όμως τους προδότες.

    Τρέμω τους Εφιάλτες.

    Δεν ξέρω πώς να ξεριζώσω αυτή τη σιχαμερή σαπίλα, που κατασπάραζε από αιώνες την πατρίδα μου.

    Δεν έχουν τελειωμό..


    Είναι αμέτρητοι.

    Ποτέ, ποτέ στην ιστορία, δεν υπήρξαν τόσο πολλοί ταυτόχρονα προδότες και Εφιάλτες, όσο τα τελευταία 200 χρόνια.

    Δύο αιώνες πνιγμένοι στο βόρβορο της προδοσίας. Στη λάσπη της ψευτιάς, στα χέρια απάτριδων και πουλημένων. Που πουλούσαν τα πάντα, για χρήμα και εξουσία.

    ΈΛΛΗΝΑ ! Σε έκαναν να αισθάνεσαι ένοχος για κάτι που δεν έκανες.

    Για πράγματα που δεν έφταιξες.

    Είχες το ακαταλόγιστο των πράξεών σου, ναι, γιατί δεν γνώριζες.

    Σε είχαν πάντα στο σκοτάδι, την αμάθεια και την ημιμάθεια. Όλοι τους.. Για να γνωρίζουν μόνον αυτοί. Εσύ όχι. Τα πρόβατα επί σφαγήν, δεν πρέπει να γνωρίζουν τι τα περιμένει.

    Απόγονοι προδοτών και εγκληματιών όλοι τους. Σφετεριστές και λαοπλάνοι. Οικογένειες, με σκοτεινό παρελθόν, λαμόγια και λοιπά μιάσματα της κοινωνίας.

    Σου πουλούσαν ανέκαθεν παραμύθια και ιστορίες τρόμου.
    Κι εσύ αγόραζες.. Γιατί φοβόσουν.

    Κι αυτοί εκμεταλλεύονταν ασταμάτητα τον φόβο σου. Έναν φόβο, που πήγαζε από την άγνοια και την αθωότητά σου. Άφηνες και βίαζαν την ψυχή σου, ρουφώντας σου το αίμα.

    Γιατί.. δεν ήξερες..
    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΙΣ !

    Ξέρεις όμως και τι πρέπει να κάνεις;

    Στο χέρι σου είναι. Στην καρδιά σου εναπόκεινται πλέον τα πάντα..

    Και η σωτηρία σου, και η σωτηρία της πατρίδας. Ναι, στην καρδιά σου.
    Αν έχεις, ΣΗΚΩ..

    ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση