GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου Χανίων

Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό ...



Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Α. ΓΕΝΙΚΑ
Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2012 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2012.
Β. ΕΙΔΙΚΑ
06.30 – 10.30 Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
08.30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά
10.45 Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου
Διαδρομή Λιτανείας : Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.
11.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:
- Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)
- Κατάθεση στεφάνων
- Ενός λεπτού σιγή
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών η V Μεραρχία Κρητών και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων.
Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και καθαριότητας στο χώρο του Ηρώου και για τη διάθεση δύο ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας για την επίδοση των στεφάνων.
Υπεύθυνους της εκδήλωσης ορίζεται ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η υπάλληλος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Χανίων με αρμοδιότητες σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων, κ. Ρούλα Οικονομάκη, και τελετάρχες στο Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου, οι υπαλλήλοι της Π. Ε. Χανίων, κ. Μιχάλης Καζαλάκης και κ. Χρήστος Θωμάκης.Πηγή: flashnews.gr

4 σχόλια

  1. Στις 21 Νοεμβρίου του 2π.Χ. έβαλαν οι γονείς της την 15χρονη Μαρία ιερόδουλη στο Ναό. Πριν ένα χρόνο της είχε έρθει η περίοδος και παπάδες, επίτροποι και καντηλανάφτες καύλωναν ολημερίς. Ο θεός τότε για να τη γλυτώσει από απανωτούς βιασμούς έστειλε τον Γαβριήλ να τη γλυτώσει. Ήταν αργά όμως.. Πες αυτό το παραμύθι της είπε και αν πιάσει έπιασε.. Και έπιασε. Και εμάς πατόκορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω δεν πάω τους Χριστιανούς αλλά τέτοιες βρωμερές φαντασιώσεις και ειρωνεία δεν έχω γράψει για αυτούς...τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γράψεις και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!
    Δεν έχετε δικαίωμα να βρίζετε και να ομιλείτε με αυτά τα λόγια …..
    Ο Θεός μας να σας συγχωρέσει.!!!!!!!










    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση