GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμόγελα στην κυβέρνηση, βολές από την αντιπολίτευση

Με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της κυβέρνησης «ανέγνωσαν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης την απόφαση του Eurogroup για τη δόση και το χρέ...

Με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της κυβέρνησης «ανέγνωσαν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης την απόφαση του Eurogroup για τη δόση και το χρέος.
Η συμφωνία του ΔΝΤ και της E.E. σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στο τριμερές κυβερνητικό σχήμα, αλλά αποδοκιμάστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
«Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα, δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, για αυτό και δεν είναι λύση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας, ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, τη συζήτηση και τον τελικό συμβιβασμό», συμπληρώνοντας πως διαπραγματεύτηκαν αποκλειστικά η Αγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαριάς με την απόφαση του Eurogroup «όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας».
Η απόφαση του Εurogroup δε λύνει, αλλά επιμηκύνει το ελληνικό πρόβλημα, σχολίασε η Χρυσή Αυγή.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, λύση του ελληνικού προβλήματος δεν πρόκειται να υπάρξει «χωρίς διαγραφή του παράνομου χρέους και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή με τελικό στόχο την ελληνική αυτάρκεια».
«Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό», είπε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Όταν διαπραγματεύεσαι δεχόμενος τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τότε αυτή η διαπραγμάτευση είναι εντός των τειχών και δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον λαό», συμπλήρωσε.

1 σχόλιο

  1. Που θα πάνε τα 3,5 δισ ευρώ από τη δόση μαμούι ; (τα άλλα πάνε στις τράπεζες και στους τόκους δανείων= τοκογλύφους ). Εσύ,ελληνικέ λαέ, θα πάρεις τα ... τρια των Αντώνη, Βαγγέλη, Φώτη. Γιατί δεν βγαίνεις να πανηγυρίσεις για τη δόση ; Του χρόνου που θα πληρώσεις τριπλάσιες φόρους, έχοντας χάσει άλλο ένα 20% των εισοδημάτων σου, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος γιατί μας έσωσαν πάλι ! Άντε να κουνήσεις τα σημαιάκια της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ! Μακάκας ήσουν, μακάκα σε θεωρούν, μακάκας θα μείνεις !

    Πληροφορίες από του υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι από τους πρώτους που θα πάρουν μέρος από αυτά που τους χρωστάει το Δημόσιο είναι:

    Οι προμηθευτές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εισαγωγείς ανταλλακτικών αυτοκινήτων για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Εταιρείες πετρελαιοειδών που προμηθεύουν με καύσιμα αστικές συγκοινωνίες και Ένοπλες Δυνάμεις.
    Προμηθευτές φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.
    Εισαγωγείς ιατρικών εργαλείων και αναλωσίμων ειδών σε νοσοκομεία.
    Κατασκευαστές οδικών έργων που έχουν «παγώσει» κάθε εργασία τα δύο τελευταία χρόνια.
    Επιστροφές φόρων σε ιδιώτες από τους οποίους αποδεδειγμένα έχει παρακρατηθεί παράνομα φόρος.
    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στα οποία χρωστάει το κράτος μεγάλα ποσά από το 2008 έως το 2009 για διαφημιστικές καταχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση