GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Χάσαμε ψήφους γιατί αρνηθήκαμε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης»

Στις αιτίες του χαμηλού εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις του κοινού προς την γγ της ΚΕ το...

Στις αιτίες του χαμηλού εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις του κοινού προς την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
«Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα κόμμα οργανωμένο γερά στους τόπους δουλειάς, με ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός μαζικού εργατικού κινήματος, ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης και δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.
«Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και δημιουργία ρωγμών στο σύστημα, και χτύπημα των εφεδρειών του, ενώ τις ρωγμές αυτές επιχειρούν να τις καλύψουν ΣΥΡΙΖΑ, “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και “Χρυσή Αυγή” χωρίς να ταυτίζονται μεταξύ τους, ωστόσο θα επιτεθούν για να βγει το ΚΚΕ εκτός Βουλής» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται χωρίς ρήξη και ανατροπή».
«Σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού επιβιώνει μια ισχυρή ανάμνηση των δεκαετιών ’70 και ’80 με την σχετική ή και απόλυτη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με παραχωρήσεις που όμως δεν χτυπούσαν την κερδοφορία του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις, Μεσογειακά Προγράμματα και Πακέτα Ντελόρ που σκόπευσαν στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ», ανέφερε, επίσης, η κ. Παπαρήγα.
Και υπογράμμισε: «Η περίοδος των παραχωρήσεων τελείωσε, ότι είχε να δώσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, το έδωσε» και τονίζοντας ότι «αυτήν την ισχυρή ανάμνηση συντηρούν μια σειρά κομμάτων».
Με άξονα αυτήν την ισχυρή ανάμνηση συνοδευόμενη και από την ανάμνηση των διαχειριστικών της πολιτικών, και αναφερόμενη στο «τώρα», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων μας έφυγε καθώς αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα πολύς κόσμος πίστευε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε όλα τα προβλήματα».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε, επίσης, ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός «περνά στην πλήρη αντίδραση» και πρόσθεσε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει εσωτερική συνοχή αναφορικά με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς «πρώτα έρχεται η καταστροφή της εργατικής δύναμης και κατόπιν αν αυτή δεν είναι αρκετή, επέρχεται και η καταστροφή δυνάμεων του κεφαλαίου».
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με τον λαό, καθώς ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην στρατηγική του κεφαλαίου», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων».
Υπογράμμισε, τέλος, ότι «και μόνο το γεγονός ότι το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλλει στην απελευθέρωση και οργάνωση της λαϊκής πρωτοβουλίας είναι πολύ σημαντικό».

2 σχόλια

  1. ΕΧΑΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ "ΒΡΙΣΚΕΤΕ" ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΑΕΙ ΠΕΘΑΝΕ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού που έκρυψαν οι νταβατζήδες της προπαγάνδας
    - VIDEO

    Στον ελληνικό λαό απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

    "Κλείσαμε μια περίοδο αναξιοπιστίας. Η Ελλάδα κατάφερε να ανατρέψει την αναξιοπιστία. Κατάφερε να θέσει τις βάσεις, ώστε το ελληνικό χρέος. Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ" είπε ο κ. Σαμαράς.

    "Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει χρηματοδότηση. Από αυτά 7 δισ. θα πάνε άμεσα στην οικονομία με πληρωμές για το έλλειμμα" τόνισε.

    "Τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    "Επιβραβεύονται οι θυσίες για τον ελληνικό λαό. Όλα αυτά παραμερίζονται οριστικά. Το πετύχαμε όλοι μαζί. Όλοι οι Έλληνες και τα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση".

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα πως όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων.

    "Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την μπερδεύεις με τα εσωκομματικά σου παιχνίδια" είπε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στα επιτεύγματα της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι πετύχαμε την επιμήκυνση, μειώσαμε τα επιτόκια, ωστόσο έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά.

    Τελειώνοντας ο Α. Σαμαράς ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στο να επιτευχθούν οι στόχοι.

    "Όλοι οι Έλληνες έχουν καλό να δουν από την χθεσινή επιτυχία. Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων τώρα δυναμώνει. Για μια Ελλάδα σύγχρονη. Δεν είναι εύκολο αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα".


    Διάγγελμα Σαμαρά για το Eurogroup από allthewebnews

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση