GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη του υφ. Εξωτερικών στο Πεκίνο

Έντονο ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας έδειξαν ...

Έντονο ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας έδειξαν οι Κινέζοι δημοσιογράφοι, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα στο Πεκίνο.
Στις συνεντεύξεις που έδωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το Business Channel, ο υφυπουργός Εξωτερικών ερωτήθηκε «αν η Ελλάδα ξεπέρασε οριστικά το θέμα της εξόδου από την ευρωζώνη», ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η χώρα μας, στην προοπτική, όπως ανέφεραν οι Κινέζοι δημοσιογράφοι, ότι το 2020, έξι εκατομμύρια Κινέζοι θα επιλέξουν την Ελλάδα για τουριστικό προορισμό.
Ο κ. Κούρκουλας διαβεβαίωσε ότι «τα χειρότερα πέρασαν», ότι η κρίση είναι πρωτίστως ευρωπαϊκή και ότι σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα θα αποτελεί το success story της Ευρώπης.
Αναφερόμενος στον τουρισμό και τις επενδύσεις στο real estate, υπογράμμισε ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και ότι θεσμοθετείται η δυνατότητα μακρόχρονης παραμονής στην Ελλάδα για τους πολίτες τρίτων χωρών που κατέχουν κατοικία άνω των 300.000 ευρώ.
Από κινεζικής πλευράς ετέθη εκ νέου, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν, το θέμα της απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου, η οποία θα διευκολύνει πολύ τις μετακινήσεις των Κινέζων τουριστών και επιχειρηματιών.
Την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Ξι Χανγκσενγκ καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της COSCO, κάπταιν Γουέι Γιαφού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση