GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πλήρης ήττα της στρατηγικής Σαμαρά στην Ευρώπη»

Πλήρως απούσα είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η χώρα μας από τις διεργασίες στην Ευρώπη εξαιτίας των παρασκηνιακών διαφωνιών με την τρόικα. Το...

Πλήρως απούσα είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η χώρα μας από τις διεργασίες στην Ευρώπη εξαιτίας των παρασκηνιακών διαφωνιών με την τρόικα. Το κόμμα χαρακτηρίζει ως «πλήρη ήττα τη στρατηγική Σαμαρά στην Ευρώπη» και επισημαίνει ότι «ψήφιση του προϋπολογισμού είναι, όμως, ταυτόχρονα και η αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης».
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του κόμματος:
«Η ψήφιση του πιο ακραίου προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης συνοδεύεται από την πλήρη ήττα της στρατηγικής Σαμαρά στην Ευρώπη και της πρόσδεσης στο άρμα Μέρκελ. Ακόμα και αν η δόση καταβληθεί έστω και τμηματικά, το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει άλυτο.
Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν το αντιμετωπίζει, αλλά το εκτινάσσει, όταν ακόμα και με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσει το χρέος στα προ μνημονίου επίπεδα. Οι παρασκηνιακές διαφωνίες στο πλαίσιο της τρόικας βρίσκουν μια Ελλάδα πλήρως απούσα από τις διεργασίες στην Ευρώπη, χωρίς καμία πρόταση για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος που δεν θα κατεδαφίζει τη χώρα.
Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι, όμως, ταυτόχρονα και η αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης. Τέλος σε μια πολιτική φαυλότητας, κυνισμού, αναξιοπρέπειας και ανευθυνότητας. Τέλος στα ψέματα και τους εκβιασμούς που επί σχεδόν τρία χρόνια συνδέουν την ψήφιση μέτρων που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας με τη «σωτηρία» της χώρας. Τέλος σε μια πολιτική που ωθεί τους νέους στη μαζική μετανάστευση, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο έναντι πινακίου φακής, που καταργεί στοιχειώδεις δομές του κοινωνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση