GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλήθεια, τι πρότεινε η πρυτανεία στους εργολαβικούς;

Aπό aristoteleianea.wordpress.com Άλλη μια αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε στο ΑΠΘ στο ζήτημα των εργολαβικών υπαλλήλων και της απεργίας τ...

Aπό aristoteleianea.wordpress.com

Άλλη μια αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε στο ΑΠΘ στο ζήτημα των εργολαβικών υπαλλήλων και της απεργίας τους. Για την ακρίβεια η κατάσταση οδηγήθηκε σε ρήξη κι αδιέξοδο. Τη Δευτέρα ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής σε ανοικτή συνάντηση με τους εργολαβικούς υπαλλήλους κατέθεσε τις προτάσεις της πρυτανείας για λύση και ζήτησε την λήξη της απεργίας και της κατάληψης. Τη Τρίτη οι εργολαβικοί είχαν συνέλευση στην οποία απέρριψαν με ένταση τις προτάσεις και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας και της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης. Σε απάντηση το πρυτανικό συμβούλιο έβγαλε ανακοίνωση με την οποία χρεώνει στους εργολαβικούς αδιαλλαξία και κλείνει με τη φράση “Από εδώ και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του”.
Η ρήξη ανάμεσα σε εργολαβικούς και πρυτανεία είναι πλέον ολοφάνερη και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Αλλά ανάμεσα στα δυο γεγονότα υπάρχει ενα μεγάλο κενό. Ποιές είναι οι προτάσεις της πρυτανείας; Τι απέρριψαν οι εργολαβικοί και γιατί το απέρριψαν με τέτοια ένταση;
Καθώς η ενημέρωση του αντιπρύτανη στους εργολαβικούς ήταν ανοικτή, εμείς ήμασταν εκεί και μπορούμε να σας μεταφέρουμε τι ειπώθηκε. (Η αλήθεια είναι πως δεν το κάναμε απο τη Δευτέρα, γιατι περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της πρυτανείας όπως συνηθίζεται, η οποία όμως δεν ήρθε).
Λοιπόν, παίρνοντας τα πράγματα απο την αρχή, ο αντιπρύτανης δήλωσε οτι η πρυτανεία θα υποστηρίξει το θεσμικό αίτημα των εργολαβικών όπως άλλωστε έχει αποφασίσει και η Σύγκλητος.
Δεσμεύτηκε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας λέγοντας οτι δεν θα υπάρξει κανένα κενό στις συμβάσεις κι όλοι θα αποκτήσουν συμβάσεις εργασίας.
Στο ζήτημα των πληρωμών, ο αντιπρύτανης είπε οτι τα δεδουλευμένα του Αυγούστου θα πληρωθούν άμεσα μόλις λήξει η απεργία κι η κατάληψη και τα λεφτά του Σεπτεμβρίου θα δοθούν μέσα σε 15 μέρες.  Στη συνέχεια είπε πως τα χρήματα για τους επόμενους δυο μήνες θα εξασφαλιστούν επίσης με τον ίδιο τρόπο που καλύφθηκαν και τη περσινή χρονιά σε αντίστοιχη περίπτωση. Στην ουσία λοιπόν δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των χρημάτων τους με ευθύνη της πρυτανείας. Στο ίδιο θέμα σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση εαν δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση απο το υπουργείο τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά και μόνο στους εργολαβικούς.
Τέλος, τονίστηκε πως οι νέες συμβάσεις εργασίας που θα υπογράψουν (καθώς ωε γνωστόν οι εργολαβίες λήγουν σύντομα. Ήδη έληξε η εργολαβία του τεχνικού συνεργείου) θα γίνουν σύμφωνα με την έθνικη συλλογική σύμβαση, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.
Αύτες είναι επιγραμματικά, όπως τις ακούσαμε και τις συγκρατήσαμε, οι προτάσεις της πρυτανείας που κατατέθηκαν στους εργολαβικούς τη Δευτέρα. Τώρα μπορούμε όλοι να εκτιμήσουμε καλύτερα το τι ακριβώς έγινε τη Δευτέρα και τη Τρίτη με βασικό ερώτημα: “Πόσο “κακές” είναι τελικά αυτές  οι προτάσεις;”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση