GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τετ-α-τετ Σαμαρά – Στουρνάρα με φόντο την δόση

Την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup, την ερχόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες, αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο ...


Την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup, την ερχόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες, αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είχε απόψε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα δεδομένα και να χαραχθεί η στρατηγική της ελληνικής πλευράς.
Στη σύνοδο αναμένεται να κορυφωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς ο διεθνής οργανισμός έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τον στόχο να φτάσει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ εώς το 2020, ακόμα και με νέο «κούρεμα» των ομολόγων του επίσημου τομέα.
Σε δηλώσεις του, πάντως, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να σχολιάσει την διένεξη αυτή και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.
Δημοσιογράφος: Σήμερα υποτίθεται ότι ήταν η επίσημη μέρα, όπου τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα. Έχουμε, όμως, σήμερα και την απόφαση του Δ.Ν.Τ. να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Όλα αυτά σε σχέση και με την εκταμίευση και τη βιωσιμότητα του χρέους τι μπορεί να σημαίνουν;
Στουρνάρας: Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ’ ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση.
Δημοσιογράφος: Έχετε θετικές ενδείξεις ότι θα είναι η τελική ημερομηνία αυτή, η ερχόμενη Τρίτη;
Στουρνάρας: Δεν μπορώ να πω κάτι, για να μην το “γρουσουζέψω”.
Δημοσιογράφος: Και σε σχέση με την ιστορία και τη συζήτηση περί κουρέματος, εμείς τι λέμε σε αυτό;
Στουρνάρας: Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Ευχαριστώ.
Τη συνέχιση των συνομιλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, με στόχο την εξεύρεση συνολικής λύσης για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρκέστηκε στην ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και εποικοδομητικά με τους εταίρους της τρόικας, καθώς και με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση