GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερευνα για την κοινωνική σημασία της γλώσσας και την έκφραση "μαλάκας"...

Το Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Illinois at Urbana-Champaign είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα τμ...

Το Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Illinois at Urbana-Champaign είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα τμήματα της γλωσσολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο. Με τα μέλη ΔΕΠ που καλύπτουν όλους τους σημαντικούς τομείς της γλωσσικής έρευνας, η υπηρεσία προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, καθώς και BA, MA, Ph.D. και πτυχιακά προγράμματα.
Σε ένα από αυτά τα προγράμματα συμμετέχει και ο Νίκος Βεργής, διδακτορικός φοιτητής, με ένα θέμα που αναφέρεται στην γλωσσική ευγένεια/αγένεια που χαρακτηρίζει την διεθνή ελληνική έκφραση "μαλάκας" και τα παράγωγά του.
Εμείς σαν ιστολόγιο υποστηρίζουμε την κάθε προσπάθεια έλληνα φοιτητή και προωθούμε την έρευνα και σε άλλα ιστολόγια για πληρέστερη συμμετοχή, ούτως ώστε το δείγμα, οι απαντήσεις και τα ληφθέντα συμπεράσματα να είναι όσο το δυνατόν εγκυρότερα και περισσότερα αντιπροσωπευτικά.
Ακολουθεί η έκκληση του φοιτητή: "Κάνουμε μια μελέτη πάνω στην κοινωνική σημασία διαφόρων γλωσσικών εκφράσεων και θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας στη συμπλήρωση μιας έρευνας σεναρίων. Η συμπλήρωση της έρευνας διαρκεί περίπου 20 λεπτά", Ο σύνδεσμος είναι:
https://www.surveymonkey.com/s/M9XYK22
Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έρευνά του. ...
Αγαπητό "Στοχασμός-Πολιτική"
Είμαι διδακτορικός φοιτητής στο University of Illinois at Urbana-Champaign και ασχολούμαι με την επίδραση κοινωνικών μεταβλητών στην ερμηνεία της γλώσσας.
Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν βάζατε στο μπλογκ σας την παρακάτω ανακοίνωση (δείτε μετά το τέλος του μηνύματος) για συμμετοχή σε μια ηλεκτρονική έρευνα σεναρίων πάνω στη γλωσσική ευγένεια/αγένεια: https://www.surveymonkey.com/s/M9XYK22
Η συμπλήρωσή της παίρνει περίπου 20 λεπτά.
Μπορώ να σας δώσω ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα (η οποία έχει εγκριθεί από το Institutional Review Board του University of Illinois at Urbana-Champaign).
Με πολλή εκτίμηση,
Νίκος Βέργης
Dept. of Linguistics (http://www.linguistics.illinois.edu/about/)
College of LAS
University of Illinois at Urbana-Champaign
USA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση