GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Αν η Παλαιστίνη γίνει δεκτή στον ΟΗΕ, θα ανατρέψουμε τον Αμπάς

  Σε δράση για την ανατροπή του Μαχμούντ Αμπάς από τη θέση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής προσανατολίζεται το Ισραήλ σε περί...

 
Σε δράση για την ανατροπή του Μαχμούντ Αμπάς από τη θέση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής προσανατολίζεται το Ισραήλ σε περίπτωση που γίνει δεκτό από τη συνέλευση του ΟΗΕ το παλαιστινιακό αίτημα για αναγώρισή της ως Παλαιστίνης ως Κράτους-Παρατηρητή.
Σε έγγραφο του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που έφερε στο φως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο μάλιστα ο Αμπάς αναφέρεται με το ψευδώνυμο που διατηρούσε την εποχη της παρανομίας «Αμπού Μάζεν», λέγεται ότι (σε αυτή την περίπτωση) «η ανατροπή του θα ήταν η μόνη λύση. Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση θα σήμαινε να σηκώσουμε λευκή σημαία και να παραδεχθούμε την ήττα της ισραηλινής ηγεσία απέναντι στην πρόκληση αυτή (που αποτελεί) παραβίαση κόκκινης γραμμής».
Παράλληλα, το κείμενο που βρίσκεται τα χέρια του υπουργού Εξωτερικών κ. Άβιγκντορ Λίμπερμαν, προς έγκριση, αναφέρει ως μια άλλη εναλλακτική λύση την «εξάρθρωση της Παλαιστινιακής Αρχής», κάτι που αλλού αναφέρεται ως ανάγκη «το Ισραήλ να κάνει (τον Αμπάς) να το πληρώσει ακριβά».
Το έγγραφο αναφέρει αντίθετα ότι εάν η Παλαιστινιακή Αρχή παραιτηθεί του αιτήματός της προς τον ΟΗΕ, θα πρέπει να ανταμοιφθεί με αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα προσωρινά σύνορά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση