GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουπακιώτης: Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή

Κατηγορητικά αντίθετος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με δύο βασικές κυβερνητικές επιλογές, αναφο...



Κατηγορητικά αντίθετος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με δύο βασικές κυβερνητικές επιλογές, αναφορικά με τις νέες μνημονιακές ρυθμίσεις για τους δικηγόρους, αλλά και την προώθηση αυστηρότερου πλαισίου για την απόκτηση ιθαγένειας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε για να παρουσιάσει το νέο σωφρονιστικό κώδικα αλλά και τις προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αλλαγή του κώδικα δικηγόρων, ο κ. Ρουπακιώτης ξεκίνησε την επίθεση σε βάρος των δανειστών μας, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σκληρούς τους όρους που επέβαλλαν σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.
«Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων. Μας πάτησαν στο λαιμό» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση:

-Είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή για όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 για την επαρχία, πλην εκείνων των συμβολαίων που αφορούν χαριστικές δικαιοπραξίες (π.χ δωρεές, γονική παροχή κλπ). Αντίθετα το μνημόνιο επιβάλλει κατάργηση υποχρεωτικότητας στην παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή.
-Σε ότι αφορά στον πωλητή, η Επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο: «Όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου υπάρχει κτηματολόγιο. Ασεβούν προς την αλήθεια όσοι λένε το αντίθετο», είπε ο κ. Ρουπακιώτης εξηγώντας την πρόταση της Επιτροπής, σύμφωνα με το capital.gr.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Βγόντζας υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική ακόμα και η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για την αγοραπωλησία ακινήτου και αναρωτήθηκε «δεν θα υπάρχει παράσταση δικηγόρου όταν ο πωλητής καταβάλλει 100 ή 150.000 ευρώ»;
Επισήμανε δε ότι ο προτεινόμενος κώδικας έχει ως βάση τον αντίστοιχο Γερμανικό Κώδικα Δικηγόρων.
Διαφωνεί και για την ιθαγένεια

Ο κ. Ρουπακιώτης εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος και με την εντολή του πρωθυπουργού για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου Ραγκούση.
«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή», σημείωσε, ενώ σε ερώτηση αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή διαφώνησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα.
«Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους», είπε.
Πηγή: epikaira.gr

17 σχόλια

  1. Υπεγραψες εεεεεεεεεεε γιατι?
    για την καρεκλα?
    για τα φραγκα?
    για το καλο του Ελληνικου λαου?

    ΣΕ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ
    ΚΑΙΣΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοι θα ειναι οι δικαστες σας οχι
    η φαρα σας που τωρα προσπαθεις να καλοπιασεις.
    Τελος τα παραδικαστικα κυκλωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνεις για οτι εγινε για τους
    αλλους εργαζομενους και συνταξιουχους
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ ανακάλυψε με 30 χρόνια καθυστέρηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Λες και η Χρυσή Αυγή δεν ήταν μια φρικιαστική νεοναζιστική εκ φύσεως αντιδημοκρατική οργάνωση. Πώς στο διάολο ήταν νόμιμη; Πιθανόν μέχρι πρότινος απλώς διασπούσε τους ψήφους της επάρατης Δεξιάς και να συνέφερε.

    Δεν είναι εύκολο να αποκρυπτογραφήσεις τη διαδικασία σκέψης της ελληνικής "Αριστεράς". Υπέρ της κουκούλας. Εναντίον του αλκοτέστ. Υπέρ του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον συμφωνεί με τις απόψεις της. Ανώτατοι ερμηνευτές του Συντάγματος. Υπεράνω των νόμων (επιλέγουν να εφαρμόζουν όσους τους συμφέρουν). Ατσίδες στις σοφιστείες καφενείου/τηλεπαραθύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 15 Νοε 2012 7:26:00 μ.μ.

    >Πώς στο διάολο ήταν νόμιμη;<

    Ακριβώς όπως και ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ. Έχει κανείς απ' αυτούς αποκηρύξει επισήμως την δικτατορία του προλεταριάτου; Όχι! Άρα;

    Οχι μισόλογα για τον φασισμό

    Μισό εκατομμύριο Ελλήνων δεν έγινε δια νυκτός ... (νεο)ναζί. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Μήπως τα κόμματα κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου τόσα χρόνια και άφησαν να γίνει η χώρα μπουρδέλο λαθρομεταναστών; Μήπως την χρεοκόπησαν χωρίς αιδώ κι αισχύνη και σήμερα, πολλοί απ' αυτούς που πεινάνε, τρώνε στα συσσίτια της ΧΑ, του μόνου κόμματος που οργανώνει τέτοια;

    ΥΓ: Μα πώς είναι έτσι στην φωτό ο Τώνης; Κουρεύτηκε ή του πέσανε τα μαλιά; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας φταιει η Χρυση Αυγη για τα εκατομυρια Λαθρομεταναστων που μπηκαν & πως μπηκαν Κυριε, μπορειτε να μας πειτε;;;; {Λαδωναν στα σημεια "εισχωρησεως"} στην ερμη την Ελλαδιτσα, & ποιοι τους αφηναν μολις τους εφερναν οι τουρκοι, μας δουλευετε Κυριε, μα τι νομιζετε οτι τρωμε Κουτοχορτο, Και που Βρηκαν Κυριε καθενας απο αυτους 5000 δολ ποιος του ταδωσε, εσεις, ποιος, αυτα να βρητε & αστε τα τετριμενα περι Χρυσης Αυγης, το πατε αλλου!!! μα μας νομιζετε για εντελως Βλακες, Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑ: "Να καταργηθεί τώρα ο Νόμος Ραγκούση"!!! Helloooo Αρχηγέ! Καταργήθηκε από χθες..

    Την άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια ζητά η Χρυσή Αυγή, καλώντας τους «Πασοκοσυριζαίους» “να πάρουν όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν σπίτια τους”.

    «Ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός και πρέπει να καταργηθεί τώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, καλώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του Δικαστηρίου.. παιδιά "συμμορφώθηκε" από χθες αν καταλάβατε..!!

    και «οι Πασοκο-Συριζαίοι να πάρουν όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν σπίτια τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αφίσα πένθους της Χρυσής Αυγής για τους «νεκρούς» του Πολυτεχνείου-Δείτε τη
    Με μία πολύ επιθετική αφίσα η Χρυσή Αυγή "εγκαινιάζει" τις επετειακές διαδικασίες!

    Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα, τα οποία περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την "αυθόρμητη εξέγερση" του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ως παραμύθι!

    «Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!» γράφει η Χρυσή Αυγή στο φυλλάδιο, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα μοιραστεί και στους μαθητές και συνεχίζει πιο επιθετικά:

    «Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται» γράφει το φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη, σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η λαϊκή εξέγερση με αίτημα τη δημοκρατία, με ένα πρόσωπο που σήμερα εκπροσωπεί την άρχουσα πολιτική τάξη η οποία εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

    ΥΓ. Στις 17 Νοεμβρίου θα σας παρουσιάσουμε και ένα ντοκουμέντο για τους μαϊμού νεκρούς του Πολυτεχνείου.

    Αυτή η ένδοξη γενιά του Πολυτεχνείου ήταν που μας γάμησε τελείως σαν χώρα...

    Εδώ ρε ηρωοποίησαν τον Γλέζο που κατέβασε μια αφύλαχτη σημαία, αυτούς δεν θα έκαναν ήρωες.
    Βάλανε και λίγο σάλτσα - όπως είναι φυσικό - για γίνει πιο νόστιμο το φαγητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω θεά βλακεία, και συ στην Ελλάδα βρέθηκες να γεννηθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τε στα χρυσά ωά, ότι αν συχαινόμαστε την πανούκλα δε σημαίνει ότι είναι καλύτερος ο καρκίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μιλανε κ οι γερμανοτσολιαδες ... οι τουρκοσποροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μισό εκατομμύριο Ελλήνων άμα το εκμαυλίσεις κατάλληλα γίνεται μεμιάς ΠΑΣΟΚ. Ή Συνασπισμός. Ή χρυσά ωά. έχω εμπιστοσύνη στην μαλακία του Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσπαθεί για "Ηρωική Έξοδο" ο Α. Ρουπακιώτης.

    Αλλά κάποιος να του θυμίσει
    (ίσως του έμειναν κενά μνήμης από την περιπέτεια της υγείας του...) ότι πρίν ΜΙΑ εβδομάδα ΥΠΕΓΡΑΨΕ το Ν/Σ που σήμερα κατέκρινε !!!

    Ο κ. Ρουπακιώτης δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του και για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας, μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του «νόμου Ραγκούση».

    «Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος», παρατήρησε.
    Ερωτηθείς εάν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους»...

    Βλέπετε ότι εναντιώνεται σε όλες τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ πολιτικές της Κυβ. Σαμαρά επιζητώντας να τον ΑΠΟΠΕΜΨΟΥΝ αναζητώντας "Ηρωική Έξοδο" .

    Ας χαλαρώσει λίγο.
    Η πολιτική της κυβέρνησης είναι περίπου ΔΕΔΟΜΕΝΗ και αν δεν του αρέσει υπάρχει και η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

    Και ας μήν έχει την αριστερή "γκλαμουριά" της αποπομπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκατοκέφαλοι, μπλουμ, μέσα τα κεφάλια, στους υπονόμους σας. Αισχρά υποκείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την τροφοδοτήσατε κύριε Ρουπακιώτη τη Χρυσή, την τροφοδότησε η ελληνική "Αριστερά" με τις ιδεοληψίες της, με τους πειραματισμούς της, με τις ανέξοδες μεγαλοστομίες της. Με το μπείτε σκύλοι αλέστε. Με τους συνωστισμούς στη Σμύρνη. Μες την τρελή χαρά της Αναγέννησης. Με τη θεολογική σας τελειότητα, το παπικό σας αλάθητο.

    Και με την μακιαβελική πολιτική της: θυμάστε πώς νομιμοποίησε το νεοφασιστικό κόμμα του φαιδρού Καρατζαφύρερ; Τώρα με πρώην μέλη του συγκυβερνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα ο κύριος Ρουπακιώτης, για να έχουν δουλειά οι συνάδελφοί του δικηγόροι, προτείνει να τους πάρουμε οικότροφους. Για τους δε εκλεκτούς πελάτες τους, Sex & Drugs & Rock & Roll. Μήπως και τιμητική σύνταξη κύριε Ρουπακιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν ένας χάσει την αίσθηση του γελοίου... Αχ ρε Ρουπακιώτη, "αριστερέ" ομφαλοσκόπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση