GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά των γάμων και της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής Αστυνομίας, τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι βάδισαν στους δρόμους του Παρισιού, ενώ πορείες έλαβαν ...


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής Αστυνομίας, τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι βάδισαν στους δρόμους του Παρισιού, ενώ πορείες έλαβαν χώρα και στις Λιόν, Τουλούζη και Μασσαλία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονταν μέλη Καθολικών οργανώσεων.
«Ένα παιδί χρειάζεται έναν πατέρα και μία μητέρα, χρειάζεται μία πατρική και μία μητρική πλευρά, και με αυτό το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να καταστεί αδύνατο», σχολίασε χαρακτηριστικά μία διαδηλώτρια. «Έτσι είναι και δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στη φύση».
Παρά την αντίθετη στάση περίπου 1.000 δημάρχων και της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φαντάζει αποφασισμένος να υλοποιήσει την αλλαγή στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.
Ό υφιστάμενος γαλλικός νόμος επιτρέπει μονάχα τους πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, ωστόσο, τα πολιτικά ζευγάρια δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα υιοθεσίας.
Αρκετά Ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη επιτρέπουν την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.

Πηγή: skai.gr
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση