GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κουρεύονται» οι συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής

Με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων, θα συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανο...


Με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων, θα συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με την δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση και αναμένεται να πάρει άμεσα αριθμό ΦΕΚ για να τεθεί σε ισχύ.
Αδικη χαρακτήρισαν την απόφαση οι υπάλληλοι της Βουλής, καθώς, όπως τονίζουν, οι συνταξιοδοτικές τους εισφορές είναι κατά μιάμιση φορά περισσότερες από αυτές που καταβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Υποστήριξαν ακόμα ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρεί μόνο τους υπαλλήλους της Βουλής, από την ευεργετική διάταξη του νόμου Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2010 αλλά συνέχισαν να εργάζονται, μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι τέλη Δεκεμβρίου με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών που ίσχυαν το 2010 και όχι με τις μειωμένες που ισχύουν σήμερα.
Αντίθετα, όπως έλεγαν, το «προνόμιο» αυτό παραμένει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους πλην των υπαλλήλων της Βουλής.
Κύκλοι από τη Βουλή επεσήμαναν ότι η νέα ρύθμιση αναμένεται να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μαζικής εξόδου, ικανότατων και εμπειρότατων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, ειδικότερα όσων πλησιάζουν να βγουν στη σύνταξη.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, με τη νέα ρύθμιση αν δεν βγει μέχρι 1ης Ιανουαρίου 2013 στη σύνταξη ένας υπάλληλος της Βουλής που είναι 61 ετών και έχει προϋπηρεσία 29,5 χρόνια, θα αναγκαστεί να εργαστεί άλλα 6 χρόνια για να συμπληρώσει το 67ο έτος όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Αντίθετα, από αυτό το μέτρο, όπως επεσήμαναν, εξαιρούνται ωστόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους ισχύει ο ευεργετικός νόμος Λοβέρδου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της Βουλής, ήδη ξεπέρασαν τους 60 μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, οι υπάλληλοι που είχαν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης από την ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τους υπαλλήλους της Βουλής με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή εντός 40 ημερών από την ημέρα που θα πάρει αριθμό ΦΕΚ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. KAINOYΡIO ΑΝΕΚΔΟΤΟ,ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΣΑΣ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση