GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρματα μάχης βομβαρδίζουν τη Δαμασκό

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα επιδρομές σε όλη τη χώρα, ενώ η Δαμασκός, και ιδιαίτερα τα νότια προάστιά της, ήταν σ...

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα επιδρομές σε όλη τη χώρα, ενώ η Δαμασκός, και ιδιαίτερα τα νότια προάστιά της, ήταν στο επίκεντρο των συγκρούσεων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός επλήγη με όλμους στο νότιο τμήμα της Δαμασκού, ανέφερε η ΜΚΟ, χωρίς να διευκρινίζει αν τα πυρά προήλθαν από το στρατό ή τους αντάρτες.
Το βράδυ, άρματα μάχης βομβάρδισαν άλλο ένα καταυλισμό, το Γιαρμούκ, και δύο γειτονιές κοντινές στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, τις Τανταμούν και Ασάλι, μετά τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικές πηγές σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρθηκε σε ρίψη οβίδων από «τρομοκράτες», όρος με τον οποίο το καθεστώς αναφέρεται στους αντάρτες, σε διάφορες γειτονιές της Δαμασκού.
Στα βορειοδυτικά της χώρας, η πολεμική αεροπορία έριξε πολλές βόμβες στην περιοχή Αλ Ταχ, κοντά στη στρατιωτική βάση Ουάντι Ντάιφ, που πολιορκείται από τους αντάρτες από τα μέσα Οκτωβρίου, προκαλώντας «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει αν ήταν άμαχοι ή αντάρτες.
Η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε επίσης δύο επιδρομές στην πόλη της Μάαρετ Αλ Νούμαν, απ’ όπου οι αντάρτες έχουν υποχωρήσει πρόσφατα, χάνοντας κυρίως ένα τμήμα της στρατηγικής σημασίας εθνικής οδού την οποία χρησιμοποιούν οι ενισχύσεις για να φθάσουν στο Χαλέπι (βόρεια), σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν επίσης την Μπουκάμαλ στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Συνολικά τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, την επομένη μιας ιδιαίτερα αιματηρής ημέρας με 189 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την οργάνωση, από τους οποίους 87 στη Δαμασκό και τα περίχωρά της.
Στο μεταξύ το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας κρατούν από την περασμένη εβδομάδα έναν αξιωματούχο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου (SARC), χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της σύλληψής του.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας του συριακού καθεστώτος συνέλαβαν την Πέμπτη τον Μοχάμεντ Ράαντ αλ Ταουίλ, 36 ετών, σε ένα γραφείο της Ερυθράς Ημισελήνου στη γειτονιά του Αμπού Ρουμάν στη Δαμασκό», ανέφερε το ΣΕΣ.
Πηγή που πρόσκειται στην Ερυθρά Ημισέληνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Άμπντελ Ραχμάν.
Η μπλόγκερ και ακτιβίστρια Ράζαν Γαζάουι έγραψε στο ιστολόγιό της ότι ο Ταουίλ, ο οποίος συνεργάζεται με την Ερυθρά Ημισέληνο για περισσότερο από 18 έτη, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «έχει τραυματιστεί στην πλάτη και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή και μόνιμη θεραπεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση