GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προχωρούν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

Προχωρούν οι διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου «συντακτικού χαρακτήρα» του ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013, με τη...

Προχωρούν οι διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου «συντακτικού χαρακτήρα» του ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013, με την Ιπποκράτους να ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΕΟΕΣ), στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι θεσμικές εκφράσεις της παράταξης τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εγγυητής της κυβερνητικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής σταθερότητας έχοντας συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που επιτρέπουν τώρα τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών αποφάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. «Έχουμε υποστεί ήττα, σηκώνουμε ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, αλλά φθάνουμε στη “στροφή”», τονίζουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι σε αυτές τις περιστάσεις υπάρχει μόνο μια λύση, η «φυγή προς τα εμπρός».
Οι 3 στόχοι του Συνεδρίου
Το επόμενο βήμα, σε αυτό το πλαίσιο, «είναι η προώθηση των διαδικασιών για το Συνέδριο του κόμματος», με το οποίο το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τρεις στόχους:
-Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
-Τη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ενός ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
-Τη διατύπωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.
Στο πλαίσιο των διαδικασιών του Συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει τονίσει ο κ. Βενιζέλος, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους πολίτες, τις «υγιείς δυνάμεις» και τη νέα γενιά, «σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης χωρίς αποκλεισμούς» καλώντας τους «και πάλι να ενεργοποιηθούν, να στρατευθούν, να συμβάλλουν με την άποψή τους, τις ιδέες τους, τις φιλοδοξίες τους που είναι θεμιτές όταν εντάσσονται στην μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας». «Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι όσοι το πιστεύουμε και το στηρίζουμε», σημειώνουν στην Ιπποκράτους. «Δεν χρειαζόμαστε την ίντριγκα και τον παραγοντισμό», συμπληρώνουν.
Επιπλέον, η πρόσκληση απευθύνεται και σε όλες τις κινήσεις ή πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της παράταξης, της Κεντροαριστεράς, «ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στην προσυνεδριακή διαδικασία».
Η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΕΟΕΣ)
Στη σύνθεση της ΕΟΕΣ, αποτυπώνεται το «προσκλητήριο» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΟΕΣ αποτελείται από α) τις Περιφερειακές-Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου (ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ) και β) την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).
Αναλυτικά, οι ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ, αποτελούνται από: Τα μέλη της ΚΟΕΣ στον τόπο αναφοράς τους, τα ενεργά μέλη Νομαρχιακών – Περιφερειακών επιτροπών, τους συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, τους Δημάρχους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των Β΄βάθμιων επαγγελματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών οργανώσεων, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά στην ΚΟΕΣ, αποτελείται από: Την ΚΟ και τους Ευρωβουλευτές, το Εθνικό Συμβούλιο που είχε εκλεγεί στο προηγούμενο συνέδριο, την προηγούμενη ΚΟ (εκλογές 2009), «η οποία έδωσε την πολιτική μάχη για να σταθεί η χώρα όρθια και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την υπέρβαση της κρίσης». Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους στις παραπάνω κατηγορίες δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι διαγράφηκαν κατά την τελευταία ψηφοφορία του νέου πακέτου μέτρων (η πρόσκληση δηλαδή αφορά τους 26 βουλευτές της παρούσης Κοινοβουλευτικής Ομάδας), όσοι από την προηγούμενη ΚΟ δεν είχαν υπερψηφίσει την δανειακή σύμβαση στην ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου 2012 καθώς επίσης και όσα στελέχη έχουν τεθεί εκτός κόμματος.
Επιπλέον αποτελείται από την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τα κεντρικά όργανα της Σπουδάζουσας, τους Γραμματείς των ΝΕ , ΠΕ και Επιστημόνων, τους Γραμματείς Τομέων και Υπεύθυνους Περιφερειακής Ανασύστασης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ και των Μονάδων Επικοινωνιακής Στήριξης και Ανάπτυξης Πολιτικής, στελέχη της Νέας Γενιάς, από τα επιστημονικά και κοινωνικά κινήματα, στελέχη από κινήσεις και πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ, σημείωναν ότι η συγκρότηση της ΚΟΕΣ είναι κυρίως «θεσμική», με προσπάθεια ενεργοποίησης – αξιοποίησης των νέων στελεχών από τους κοινωνικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς χώρους, αλλά και από τις αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ακόμη, από τα μέλη της ΚΟΕΣ συγκροτούνται αφ’ ενός η Γραμματεία της ΕΟΕΣ και αφ’ ετέρου οι ομάδες δουλειάς για την σύνταξη κειμένων του προσυνεδριακού διαλόγου με την συνδρομή του ΙΣΤΑΜΕ και των Μονάδων Ανάπτυξης Πολιτικών και Επικοινωνιακής Στήριξης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ θα ορίσουν οι ίδιες τα μέλη των Δημοτικών Επιτροπών, που θα αναλάβουν να διενεργήσουν τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Επίσης, η εκλογή Συνέδρων θα γίνει από τις Δημοτικές Οργανώσεις.
Πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει σειρά άλλων πολιτικών πρωτοβουλιών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το φόρουμ για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, την πρωτοβουλία Νέων Ανθρώπων που βρίσκονται εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ αλλά πιστεύουν στις αρχές και προοπτικές του Κινήματος για την «συνδιάσκεψη της Κερδισμένης Γενιάς», τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου που θα γίνει στην Ελλάδα, τη διάσκεψη για το νέο σύστημα διακυβέρνησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις αλλαγές στα όρια του πολιτικού ανταγωνισμού. Επιπλέον, την διάσκεψη για το Μεταναστευτικό και την Ασφάλεια, την ανάπτυξη των Δικτύων Κοινωνικού Εθελοντισμού και τις περιφερειακές διασκέψεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη της ταυτότητας του κάθε τόπου.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση