GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ μόνο μέσω Ιντερνετ

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα μπορούν να εκτυπώσου...

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, είτε με τους κωδικούς πρόσβασης για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους. Θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής πληρωμής τους μέσω e-banking
Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια ταχυδρομικά και δεν θα δοθεί στους ιδιοκτήτες το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ελέγχου του οχήματος από την τροχαία θα επιδεικνύεται το αποδεικτικό πληρωμής των τελών
Στο Διαδίκτυο θα πρέπει να αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια ταχυδρομικά και δεν θα δοθεί στους ιδιοκτήτες το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ελέγχου του οχήματος από την τροχαία θα επιδεικνύεται το αποδεικτικό πληρωμής των τελών.
Εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τους κωδικούς πρόσβασης για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής πληρωμής τους μέσω e-banking.
Στην τράπεζα
Οσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τον ΑΦΜ τους για να πληρώσουν τα τέλη.
Οι αμελείς ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν διπλή την αξία των τελών (όπως προβλέπει η νομοθεσία), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το Τaxisnet. Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΠΣ θα εντοπίσει με διασταυρώσεις όσους δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και θα τους στείλει και ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω του Τaxisnet.
Ηδη η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαρωτικούς έλεγχους για να εντοπίσει κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.
Τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε:
22 ευρώ για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά. 55 ευρώ για οχήματα από 301-785 κυβικά εκατοστά. 120 ευρώ από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά. 135 ευρώ για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά. 240 ευρώ από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά. 265 ευρώ από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά. 300 ευρώ από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά. 660 ευρώ από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά. 880 ευρώ από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά. 1.100 ευρώ για οχήματα από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά. 1.320 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών.
Μαρία Βουργάνα

1 σχόλιο

  1. Μήνυμα οργής από χιλιάδες εκπαιδευτικούς κατά της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να βγάλουν οι σημερινές εκλογές.

    Αγανακτισμένοι οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές από τις ενέργειες των κυβερνώντων, καταψηφίζουν μαζικά, και στις 3 κάλπες, τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΗΜΑΡ ! Πολλά σχολεία συνεχίζουν να μην έχουν δασκάλους και καθηγητές, άλλα κλείνουν λόγω έλλειψης θέρμανσης ( κι ακόμα δεν μπήκε ο βαρύς χειμώνας ), από του χρόνου οι γονείς θα πληρώνουν βιβλία και συγγράματα και όλα τα κακά του 3ου μνημονίου με τη κατάργηση των δώρων, του αφορολογήτου για τα παιδιά, των φοροαπαλλαγών που θα πλήξει όλες σχεδόν τις οικογένειες εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.

    Ψήφος σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και υποψηφίους, στη ΧΕΚ Εκπαιδευτικών ( για ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ), σε αριστερά σχήματα πλην ΔΗΜΑΡ.

    Όσο για το παραμύθι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, διαβάστε κι αυτό. Όσοι επιζούν το 2017, θα έχουν νέο μνημόνιο ! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, Αντωνάκης και Βαγγελάκης και τα περιττώματα της ΔΗΜΑΡ !

    Ανάγκη για νέο μνημόνιο και το 2017

    Το δρόμο για ένα ακόμα μνημόνιο, το έτος 2017, ανοίγει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατήρτισαν κυβέρνηση και τρόικα, αφού, ακόμη κι αν εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία, η Ελλάδα στο τέλος του 2016 θα έχει χρέος στο 185% του ΑΕΠ, έλλειμμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ, υψηλή ανεργία και ισχνές αναπτυξιακές επιδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση