GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας πρώην τραπεζίτης ένοχος για υπόθεση φοροδιαφυγής...

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην τραπεζίτης, Χρήστος Μπάγιος, παραδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία ότι συνέδραμε πολλούς Αμερικανούς να φ...


Ο ελληνικής καταγωγής πρώην τραπεζίτης, Χρήστος Μπάγιος, παραδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία ότι συνέδραμε πολλούς Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν, ενώ ο δικαστής επεσήμανε πως ο ίδιος βοήθησε τις ανακριτικές αρχές σε μία ευρύτερη ομοσπονδιακή έρευνα στις ΗΠΑ για τη φοροδιαφυγή, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση τις ελβετικές τράπεζες.
Ο Μπάγιος, πρώην στέλεχος των ελβετικών κολοσσών UBS και Credit Suisse, άλλαξε την προηγούμενη απόφασή του να δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου στη Νότια Φλόριντα. Η παραδοχή της ενοχής του ήταν πάντως αναμενόμενη, υπό το φως των νέων επαφών του με τη δικαιοσύνη, γεγονός που ώθησε πολλούς δικηγορικούς κύκλους να εικοτολογούν περί συνεργασίας του με τις αρχές κατά των φοροφυγάδων.
Ο Μπάγιος είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε πενταετή κάθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων, και σήμερα ο δικαστής Κένεθ Μάρα του επέβαλε ποινή ίση με όση έχει εκτίσει, περιλαμβανομένων 37 ημερών κράτησης και 19 μηνών κατ’ οίκον περιορισμού του στο Μαϊάμι.
Ο δικαστής υπογράμμισε την «ουσιαστική» συμβολή του καταδικασθέντος στην ευρύτερη ομοσπονδιακή έρευνα που έχει διατάξει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τις ελβετικές και τις ελβετικού τύπου τράπεζες (όσων τηρούν πολιτική απορρήτου για τους πελάτες τους).
Ο Μπάγιος εργάσθηκε στην UBS από το 1999 έως το 2005 και ήταν ανώτατο στέλεχος στην Credit Suisse όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2011. Αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι συνέδραμε 150 Αμερικανούς προκειμένου να αποκρύψουν από τις φορολογικές αρχές έως και 500 εκατ. δολάρια όταν εργαζόταν στην UBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση