GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα»

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα και να αποτραπεί μια χερσαία επίθεση, ...

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα και να αποτραπεί μια χερσαία επίθεση, απευθύνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Αθήνα Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Τέσσερα χρόνια μετά τη σφαγή 1.500 αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια νέα επίθεση, που μέχρι τώρα αριθμεί δεκάδες νεκρούς αμάχους και πάλι, κυρίως, γυναικόπαιδα» τονίζει ο Αμπού Γκαζάλε. «Το Ισραήλ» προσθέτει «βομβαρδίζει σπίτια πολιτών, γραφεία δημοσιογράφων, ακόμα και τράπεζες. Είναι φανερό ότι οι άμαχοι Παλαιστίνιοι δεν είναι παράπλευρες απώλειες, αλλά αποτελούν τον κύριο στόχο της ισραηλινής επίθεσης. Η κυβέρνηση Νετανιάχου διαπράττει, συνειδητά, εγκλήματα πολέμου».
«Μια πιθανή χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού θα αποτελέσει πραγματική τραγωδία και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υποχρεώσει την κυβέρνηση Νετανιάχου να μη προχωρήσει σε ένα τέτοιο έγκλημα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, δυστυχώς.
Συνεχίζει τον εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών στη Δυτική Όχθη, συνεχίζει να αλλοιώνει τον αραβικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα του 1967 και κρατά χιλιάδες Παλαιστίνιους στις Ισραηλινές φυλακές.
Είναι λυπηρό, την ώρα που ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες, η διεθνής κοινότητα να αρκείται σε φραστικές καταδίκες, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της που πηγάζουν από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ για την προάσπιση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης στον κόσμο.
Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με αίτημα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να σώσει τη λύση των δύο κρατών.
Εναπόκειται στη διεθνή κοινότητα, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάρουν θέση.
Το Ισραήλ πιστεύει ότι το Παλαιστινιακό μπορεί να λυθεί με τη στρατιωτική δύναμη. Ο λαός μας, όμως, συνεχίζει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Χωρίς ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση