GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερχονται νέες «κεραμίδες»

Κληρώνει για τη φορολογία των ακινήτων μέσα στην εβδομάδα, με την τελική απόφαση να λαμβάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στ...


Κληρώνει για τη φορολογία των ακινήτων μέσα στην εβδομάδα, με την τελική απόφαση να λαμβάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της διακομματικής επιτροπής θα υποβάλουν στους πολιτικούς αρχηγούς τρία εναλλακτικά σενάρια για την κλίμακα και τη φορολογητέα βάση του νέου ενιαίου φόρου που από την 1-1-2013 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος των ακινήτων και τον ΦΑΠ.
Και οι αγρότες
Πάντως το βέβαιο είναι για πρώτη φορά φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι αγρότες για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις μαζί με τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις και για τις αγροτικές εκτάσεις που είναι κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή του ακινήτου για τον υπολογισμό του φόρου θα είναι μειωμένη σε σχέση με τις αντικειμενικές τιμές που ισχύουν για τα εντός σχεδίου πόλης.
Τα σενάρια
Τα τρία σενάρια για την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου φόρου προβλέπουν κλιμακωτούς συντελεστές από 0,1%-3%, ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας, και αφορολόγητο όριο που κυμαίνεται από 0 μέχρι και 100.000 ευρώ, με επικρατέστερο ο πήχης να τοποθετηθεί στα 50.000 ευρώ και να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτός σχεδίου προβλέπεται ότι τα στοιχεία θα αντληθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ισχύσουν συντελεστές απομείωσης των αντικειμενικών τιμών. Για τα υπόλοιπα εκτός σχεδίου ακίνητα όπου δεν υπάρχουν αντικειμενικές τιμές, σε πρώτη φάση θα ισχύσουν οι λεγόμενες τιμές βάσης 2+1 δισ. ευρώ
Τα τρία εναλλακτικά σενάρια έχουν διαφορετικό εισπρακτικό αποτέλεσμα, ανάλογα με την κλίμακα και το αφορολόγητο όριο. Ωστόσο τα συνολικά ετήσια έσοδα από τον ενιαίο φόρο ακινήτων προϋπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το 2013 τα έσοδα, με τα υπόλοιπα εισπράξεων του χαρατσιού και του ΦΑΠ για το 2012, θα ανέλθουν στα 3 δισ.
«Mπάχαλο»
Το «μπάχαλο» της Δημόσιας Διοίκησης σε όλο το μεγαλείο του. Υπάλληλοι του Δημοσίου ειδοποιούνται εγγράφως ότι εδώ και έναν χρόνο έχουν τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας χωρίς κανένας να τους έχει ενημερώσει επισήμως και μάλιστα τους πλήρωναν κανονικά με ολόκληρο τον μισθό και όχι με το 60% του βασικού που προβλέπει ο νόμος. Και τώρα τους καλούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα ενός χρόνου ως παράνομα καταβληθέντα. Και το χειρότερο, τα «αργοπορημένα» ειδοποιητήρια για την εργασιακή εφεδρεία τα λαμβάνουν ακόμα και υπάλληλοι που έχουν εξαιρεθεί ρητώς από την εφεδρεία, όπως οι εφοριακοί
Εις διπλούν
Αλλο κρούσμα απορρύθμισης: έγινε λάθος υπολογισμός σε εφάπαξ και «κόπηκε ξανά το ήδη κομμένο». Το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα με έγγραφό του προς το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται ότι έχει γίνει λάθος στα στοιχεία που έχουν δοθεί με αποτέλεσμα να περικοπεί το εφάπαξ, βάσει Μνημονίου, κατά 63,91%. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «εκ παραδρομής» δεν αναφέρθηκε η πρόσθετη εισφορά ύψους 1% που παρακρατούσε το Ταμείο για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993 και έτσι τα στοιχεία που εστάλησαν αφορούσαν μόνο το σύνολο των εσόδων που προκύπτει από την εισφορά ύψους 2% για όλους τους ασφαλισμένους. Αντίστοιχες υπόνοιες για «εκ παραδρομής λάθη» υπάρχουν και σε άλλα Ταμεία.
K.A.
Με νέα προϊόντα και συνεργασίες «απαντούν» οι ασφαλιστικές εταιρείες στην κρίση. Πιο συγκεκριμένα, η Interamerican λάνσαρε το νέο πρόγραμμα «Προσωπικού Ατυχήματος» με τη λογική του συστήματος ασφαλιστικών καλύψεων και όχι του μεμονωμένου προϊόντος και η Ευρωπαϊκή Πίστη το «Ασφαλιστικός Γονέας – η πρώτη ασφάλεια… αγάπης». Ακόμη, η Allianz υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών με βάση την οποία οι ασφαλισμένοι σε προγράμματα νοσοκομειακής κάλυψης της Allianz θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των κλινικών του Ιατρικού έχοντας απευθείας κάλυψη από την ασφαλιστική. Μ.Α.
Στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του νικητή start-up, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, το βραβείο κοινού και το βραβείο κριτών κέρδισε η Dealingers.com, μία πλατφόρμα αντίστροφης δημοπρασίας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει τα αγαπημένα του προϊόντα, σε τιμές φθηνότερες από τις λιανικές τους. Μ.Α.
Πίτερ Μπόφινγκερ
Δισ. τα γερμανικά κέρδη από την κρίση
Πακτωλό κερδών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ φέρνει στη Γερμανία η κρίση χρέους της Ελλάδας και των χωρών του Νότου σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση Πίτερ Μπόφινγκερ. «Θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι και η Γερμανία, μέσω της ευρωκρίσης και των χαμηλών επιτοκίων που συνδέονται με αυτήν έχει εξοικονομήσει επίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ» επεσήμανε ο Γερμανός οικονομολόγος, μιλώντας στη Saarbruecker Zeitung. Επίσης ανάφερε ότι η Γερμανία μόνο από τους τόκους του δανείου που έχει χορηγήσει προς την Ελλάδα έχει μέχρι το τέλος του 2011 κερδίσει 380 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπόφινγκερ υπολόγισε στα 17,5 δισ. ευρώ το κόστος για τον Γερμανό φορολογούμενο από μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους της τάξης του 50%.
Κ.Α.

 Ερχονται νέες «κεραμίδες» Ερχονται νέες «κεραμίδες»
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οδηγεί σε πλήρη εκλογική- δημοσκοπική κατάρρευση τη Νέα Δημοκρατία και σε ολική εξαφάνιση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κάτω από το 3% ... Νέοι και συνδικαλιστές εγκαταλείπουν τα 3 αυτά κόμματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι φεύγουν αγανακτισμένοι, καθώς είναι φανερό ότι το 85 έως 90% των Ελλήνων, το 2013, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους στα εισοδήματα και τα ακίνητα και τα τέλη και τα δάνειά τους ! Οι βουλευτές της ΝΔ αντιμετωπίζουν μια παγερή ατμόσφαιρα, όπου πηγαίνουν, και είναι τυχεροί αν δεν αποδοκιμάζονται. Εκεί που έπαιρναν χειροκροτήματα, τώρα παίρνουν ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ αποδοκομασίας και ύβρεις ( ως τώρα χαμηλόφωνες ).Όταν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και έρθουν οι φορολογικές δηλώσεις, που θα κρυφτούν ; Σαμαράς, Αβραμόπουλος, όλη η ΝΔ, Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ, Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής ! Σιγά σιγά θα αρχίσουν, δημοσκοπικά, να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, σε ποσοστά πρωτοφανή ! Η οργή του κόσμου δεν κρύβεται πλέον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση