GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κον Μπεντίτ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αλλά της λείπει η προοπτική

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει επειδή έχει ως στήριγμα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εξέφρασε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφ...


Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει επειδή έχει ως στήριγμα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εξέφρασε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι λείπει μια προοπτική για την χώρα και σίγουρα την προοπτική αυτή δεν πρόκειται να την δώσει η λιτότητα, όπως σημείωσε, κατακρίνοντας παράλληλα την κωλυσιεργία στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος.
Την έλλειψη στρατηγικής για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, με δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο Εurope 1, λίγο πριν μεταβεί στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση, εάν ο ελληνικός λαός θα αντέξει τα νέα «βίαια μέτρα», ο κ. Κον Μπεντίτ απάντησε: «Όχι, η τρελή λογική αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται με αυτό που επιχειρείται να επιβληθεί στους Έλληνες σήμερα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο, όταν μάλιστα, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους
φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι».
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «αυτό που μοιάζει να μην έχει γίνει κατανοητό, είναι η αναγκαιότητα άμεσης μεταρρύθμισης της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια, τα οποία θα πρέπει μάλιστα να αυξηθούν, για να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία».
Και όπως επισήμανε, τελικά αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες. «Εφαρμόζουν από τη μία τη δημοσιονομική πειθαρχία, λείπει όμως από την άλλη μια στρατηγική αναζωογόνησης της οικονομίας», πρόσθεσε.
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία
Οι Οικολόγοι- Πράσινοι έχουν τις προτάσεις τους για το θέμα, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής, και αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας για τον οποίον η Ελλάδα έχει μεγάλη εξάρτηση αφού εισάγει το 90% της ενέργειας που έχει ανάγκη. «Ξέρω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αέρας, δεν υπάρχει ήλιος… είναι πιο εύκολο να μιλάμε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σουηδία παρά στην Ελλάδα», πρόσθεσε ειρωνικά.
Για τον ευρωβουλευτή, «το λάθος βρίσκεται στην έλλειψη προοπτικής για την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην έλλειψη προοπτικής για την απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους, το 50% των οποίων είναι άνεργοι».
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος εδώ και μήνες, και πως η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ο κ. Κον Μπεντίτ απάντησε: «Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι πιθανή, γιατί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα την αποτρέψει. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει για το ποια είναι η προοπτική της χώρας. Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα».
«Παράλληλα, δεν έχει κατορθωθεί να ξεκινήσει ακόμα ουσιαστική συζήτηση για την πάταξη των δύο μεγάλων δεινών της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση