GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπρούντερλε: «Οχι» σε περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα

Αντίθετος στη διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κ...


Αντίθετος στη διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κ.Ο. των γερμανών Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε.
Σύμφωνα με την Deutschw Welle, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt της Κυριακής λέει χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω να είμαι της άποψης ότι δεν επιτρέπεται να αλλάζουμε το χρονοδιάγραμμα κατά το δοκούν».
Ο Ρ. Μπρούντερλε εκφράζει την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ελλάδα για τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις «τα δυο επιπρόσθετα χρόνια που συζητούνται στην παρούσα φάση». «Χωρίς πραγματική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια για την Αθήνα».
Στο γερμανικό κοινοβούλιο ο ίδιος δεν διαπιστώνει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. «Μπορώ ενδεχομένως να φανταστώ μέτρα στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος. Έτσι θα μπορούσε να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα στην παρούσα φάση, πόσο θα κοστίσει η διάσωση της Ελλάδας στη Γερμανία». Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες καθώς μεσοπρόθεσμα η επιχείρηση διάσωσης «θα έχει οικονομικές συνέπειες για τη Γερμανία».
Με «μεγάλη ανησυχία» παρακολουθεί ο πρώην υπ. Οικονομίας τις εξελίξεις στη γειτονική Γαλλία καθώς «η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση κινείται λανθασμένα. Η αύξηση της φορολογίας και η απόσυρση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων δεν συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Η δε υποβάθμιση της Γαλλίας από δυο οίκους αξιολόγησης θα πρέπει να εκληφθεί ως σαφής προειδοποίηση, σύμφωνα με τον Ράινερ Μπρούντερλε.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση