GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Εισαγγελία επιβάλλει στο Χαμόγελο του Παιδιού τη φιλοξενία ανηλίκου- Αδυνατεί η Οργάνωση

Ένα ανήλικο αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με την αδυναμία της Πολιτείας να βρει λύσεις για τ...


Ένα ανήλικο αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με την αδυναμία της Πολιτείας να βρει λύσεις για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο μικρός Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε αίτημα για τη φιλοξενία του παιδιού σε συγκεκριμένο Σπίτι του Συλλόγου, αίτημα στο οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί θετικά, αφενός λόγω έλλειψης χώρου στο εν λόγω Σπίτι και αφετέρου, λόγω της αδυναμίας να προσφέρει στον ανήλικο την εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση που το παιδί είχε ανάγκη.
Ο ανήλικος βρήκε στέγη σε κρατικό χώρο φιλοξενίας, αρκετά όμως μακριά από το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, γεγονός που δυσχέραινε την μεταξύ τους επικοινωνία.
Η δυσκολία αυτή οδήγησε την αρμόδια Εισαγγελία στο να εκφράσει εκ νέου αίτημα για τη φιλοξενία του Ε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως αναλυτικά αναφέρθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα Ανηλίκων, στόχος των Σπιτιών που λειτουργεί ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι να ανταποκρίνονται με απόλυτη υπευθυνότητα στις ανάγκες κάθε παιδιού, να προσφέρουν χώρους ασφαλούς διαμονής και φροντίδας καθώς και ενός οικογενειακού περιβάλλοντος, στο οποίο όλα τα παιδιά θα απολαμβάνουν τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους, και δεν περιορίζονται στα πλαίσια που θέτουν συχνά οι κρατικοί φορείς και αφορούν στην κάλυψη μόνο των βασικών βιοποριστικών αναγκών των παιδιών.
Ως εκ τούτου, η ανάληψη της φροντίδας ενός ακόμα παιδιού με συγκεκριμένες ειδικές θεραπευτικές ανάγκες θα είχε μόνο αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για τη λειτουργία του Σπιτιού και τη διαβίωση των υπολοίπων παιδιών που διαμένουν σε αυτό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "παρά τις επανειλημμένες και ατελέσφορες προσπάθειες και επικοινωνίες μας με την αρμόδια Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν κατέστησαν κατανοητοί οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αρνητική απάντηση αναφορικά με την ανάληψη της φροντίδας του συγκεκριμένου παιδιού, με αποτέλεσμα με σχετική δικαστική απόφαση να ανατεθεί στον Οργανισμό μας η επιμέλεια του και να επιβληθεί η φιλοξενία του, μολονότι και εγγράφως έχουν εκφραστεί οι προβληματισμοί μας αναφορικά με αυτή".
Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συνέντευξης τύπου που θα δοθεί σήμερα στις 11.30, στιος εγκαταστάσεις του Χαμόγελου, στον Φοίνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση