GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη το Νοέμβριο

Το κλίμα στην οικονομία της ευρωζώνης βελτιώθηκε το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επ...

Το κλίμα στην οικονομία της ευρωζώνης βελτιώθηκε το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, αλλά οι ελπίδες μίας γρήγορης ανάκαμψής της από την ύφεση μετριάσθηκαν από τις ενδείξεις ότι οι επενδύσεις στη βιομηχανία θα μείνουν στάσιμες το επόμενο έτος.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε -ξεπερνώντας τις προσδοκίες- κατά 1,4 μονάδες στις 85,7 μονάδες, σταματώντας μία σειρά οκτώ συνεχόμενων μειώσεων του.
Από την έρευνα, ωστόσο, προκύπτει ότι αναμένεται μείωση κατά 1% των πραγματικών επενδύσεων το 2013 σε σύγκριση με εφέτος, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολία για την αισιοδοξία των Ευρωπαίων πολιτικών ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το επόμενο έτος.
Η ευρωζώνη εισήλθε σε ύφεση στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, για δεύτερη φορά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2009, καθώς η αντοχή της Γαλλίας δεν ήταν δυνατό να αντισταθμίσει τη μεγάλη πτώση στην Ευρώπη, ενώ η τριετής κρίσης χρέους έχει επιβραδύνει τη γερμανική οικονομία σε πολύ αργούς ρυθμούς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης κατά 0,1% το 2013, αλλά ο ΟΟΣΑ και πολλοί διεθνείς οικονομολόγοι θεωρούν ότι η ύφεση θα συνεχισθεί και το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση