GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερχονται αναδρομικά χαράτσια

Το νέο μνημόνιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων ψήφιση του νέου φορολογικού, εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες α...


Το νέο μνημόνιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων ψήφιση του νέου φορολογικού, εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες από την άνοιξη του 2013, καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου…

oγκώδες με πανσπερμία διατάξεων πολυνομοσχέδιο και μνημόνιο 3 παίρνουν αύριο τον δρόμο για τη Βουλή. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι το πολυνομοσχέδιο και το μνημόνιο θα περιέχουν διατάξεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω διαρροών και σεναρίων προς τον Τύπο. Ομως «Κρατούν κλειστό το στόμα» για το είδος και την έκταση των νέων ρυθμίσεων.
«Παράθυρα»
Μαθαίνουμε ότι θα υπάρχουν διατάξεις για περικοπές αποδοχών και φορολογικά βάρη με αναδρομικότητα ισχύος, παράθυρα για νέες αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθώς και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπές στα μισθολογικά και εργασιακά των ΔΕΚΟ και άλλα τινά. Επίσης, στο νέο μνημόνιο θα προβλέπονται ψήφιση του νέου φορολογικού για εισοδήματα και ακίνητα μέχρι το τέλος του έτους, εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες από την άνοιξη του 2013, καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου…
Νέα εφεδρεία
Από τα πλέον καυτά σημεία είναι η νέου τύπου εφεδρεία στο Δημόσιο για περίπου 30.000 εργαζομένους, οι «απευθείας απολύσεις» επίορκων και «ανίκανων» για εργασία υπαλλήλων, οι μεγάλες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια αναδρομικά από τον Αύγουστο και η κατάργηση του υφιστάμενου εργασιακού καθεστώτος στις ΔΕΚΟ που οδεύουν για ιδιωτικοποίηση.
Ολα αυτά και πολλά άλλα στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης, ορισμένες από τις οποίες θα τεθούν σε ισχύ με υπουργικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Tέλη μέσω Taxis
Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 Νοεμβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 από το Taxisnet.
Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και θα μπορούν να το εκτυπώνουν και να πηγαίνουν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες για την πληρωμή του ποσού του τέλους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η απόδειξη πληρωμής της τράπεζας θα ισχύει ως αποδεικτικό και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας. Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά. Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας το Δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. Κ.Α.
Ψηφίζει Ελλάδα
«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες». Με τη φράση αυτή ξεκινά η συνέντευξη του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Ελιοτ και επικεφαλής του hedge fund Naftilia Asset Management στον δημοσιογράφο Λούκας Σουστάλα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.
To hedge Fund έχει επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, καθώς όπως ανέφερε «για όλους τους άλλους είναι ριψοκίνδυνο εγχείρημα όχι όμως για εκείνους που έχουν εργαστεί σκληρά για να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες». Ο κ. Ελιοτ επεσήμανε ότι στις αραβικές χώρες κρατικά funds ενδιαφέρονται τόσο πολύ για επενδύσεις στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή οι ευκαιρίες κέρδους είναι πολλές.
Ν.Θ. 
Στο ερώτημα μέχρι πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, αρμόδιοι παράγοντες απαντούν ότι δεν μπορεί επακριβώς να προσδιοριστεί ο χρόνος.
Σύμφωνα, πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων κυμαίνεται σήμερα στα 3 με 3,5 δισ. ευρώ. Κ.Α.
Σε «στάση πληρωμών» το Δημόσιο, καθώς τα «φέσια» προς τους ιδιώτες και προμηθευτές αυξήθηκαν κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα το προηγούμενο Σεπτέμβριο και συνολικά εκτοξεύθηκαν στα 8,3 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον υπάρχει και ποσό 738 εκατ. ευρώ που αφορά εκκρεμείς επιστροφές φόρων, που δεν αποκλείεται σύντομα να καταστούν και αυτές ληξιπρόθεσμες. Επισημαίνεται ότι με βάση τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση ελπίζει να πληρώσει τα 3,5 δισ. ευρώ φέτος και αντίστοιχο ποσό το 2013. Κ.Α. ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
Νέο ποινολόγιο για φοροπαραβάσεις
«Εκπτώσεις» στο ποινολόγιο της Εφορίας για τις φορολογικές παραβάσεις προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Στόχος είναι να αποφευχθούν οι υπερβολικές χρηματικές ποινές που οδηγούν σε μη καταβολή των προστίμων και ανεβάζουν σε «δυσθεώρητα ύψη» τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι εντός του Νοεμβρίου «θα φέρουμε νέο κώδικα φορολογίας που θα στοχεύει στην απλοποίηση του συστήματος και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα. Θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο ώστε να μη φτάνουμε στην επιβολή υπερβολικών ποινών που είναι αδύνατον να καταβληθούν και έχει αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στόχος επίσης είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο και στο σύστημα προσαύξησης ώστε να μη φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση