GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προεδρικές εκλογές δύο γύρων προβλέπουν οι πολίτες στην Κύπρο

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου στην Κύπρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των πολιτών, όπως κατ...

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου στην Κύπρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των πολιτών, όπως καταγράφηκαν στο βαρόμετρο Οκτωβρίου του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, 80,4% απάντησαν ότι οι εκλογές θα κριθούν σε δύο γύρους και 15,2% σε έναν γύρο.
Στην πρόθεση ψήφου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, προηγείται με ποσοστό 36,9% (αύξηση 1,7% από την έρευνα του Σεπτεμβρίου), ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ με 20,6% (αύξηση 0,9%) και με 17,7% ο Γιώργος Λιλλήκας (αύξηση 0,2%), που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.
Το 8,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν (μείωση 1,3% από το Σεπτέμβριο), οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 10% (μείωση 2,2%), ενώ 1,4% θα ψηφίσουν άλλον υποψήφιο και 4,6% θα ρίξουν άκυρη ή λευκή ψήφο.
Στην παράσταση νίκης, 64,4% θεωρούν ότι τις προεδρικές εκλογές θα κερδίσει ο Νίκος Αναστασιάδης, 7,3% ο Γιώργος Λιλλήκας και 6,7% ο Σταύρος Μαλάς. Σε ποσοστό 21,6% δεν γνωρίζουν ή δεν απάντησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση