GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν επικηρύχτηκαν;

Του Τάκη Μίχα   Πριν από τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα «έβγαζε την κουκούλα από τους κουκουλοφόρους». Όμως σήμερα...

Του Τάκη Μίχα
 
Πριν από τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα «έβγαζε την κουκούλα από τους κουκουλοφόρους». Όμως σήμερα, 6 μήνες μετά τις εκλογές, όχι απλά δεν έχει πράξει αυτά που υποσχέθηκε αλλά αντίθετα η κυβέρνηση του «κουκούλωσε» το πιο αποκρουστικό πολιτικό έγκλημα των τελευταίων ετών: Την εν ψυχρώ δολοφονία  της Παρασκευής Ζούλια, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδα Τσακάλη, στις 5 Μαΐου 2010 από τους «Άγνωστους Κουκουλοφόρους». Το  έγκλημα  αυτό ήταν ιδιαίτερα αποκρουστικό. Ούτε η 17 Νοέμβρη - για να παραμείνουμε σε συγγενείς ιδεολογικούς χώρους-δεν έχει στο ιστορικό της ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς στην βάση των δηλώσεων του ότι ο νέος πρωθυπουργός θα έθετε την ανακάλυψη των δολοφόνων στο επίκεντρο των προσπαθειών της κυβέρνησης του. Όχι απλά δεν το έπραξε ο κ.Σαμαράς αλλά επιπλέον επέτρεψε στον υπουργό Δικαιοσύνης να προσυπογράψει την μεταφορά του θέματος στο αρχείο, κλείνοντας έτσι οριστικά την υπόθεση και επιτρέποντας στους δολοφόνους και στους προστάτες τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. 
Όμως δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά που επέλεξε τον δρόμο της ανοχής. Το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και ο επιχειρηματικός κόσμος. Το ερώτημα εδώ είναι γιατί δεν προσφέρθηκε ποτέ αμοιβή σε όσους θα μπορούσαν να προσφέρουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των δολοφόνων; Γιατί με άλλα λόγια δεν επικηρύχτηκαν οι διαταραγμένοι μπουρλοτιέρηδες; Γιατί ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ.Βγενόπουλος ή η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν προσέφεραν μερικά εκατομμύρια;
Μια επικήρυξη θα ήταν καθοριστικής σημασίας για την σύλληψη των δολοφόνων. Σήμερα κανείς δεν τολμάει να αποκαλύψει την ταυτότητα γνωρίζοντας ότι μετά θα αντιμετωπίσει την λυσσαλέα οργή των συνεργών τους… Όμως μια σημαντική αμοιβή πού θα επέτρεπε στο μάρτυρα να ζήσει στο εξωτερικό και να σβήσει τα ίχνη του θα είχε οδηγήσει ίσως στην σύλληψη των δολοφόνων.
Η παράλειψη της  επικήρυξης  δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά αν ληφθεί υπ' όψη ότι σε άλλες περιπτώσεις η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική. Οπως π.χ. στην επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κουνέβα όπου το κράτος προσέφερε αμοιβή  ύψους 1.000.000 ευρώ σε όσους «πολίτες συμβάλουν στο έργο των Αρχών για την αποκάλυψη, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονική απόπειρα». Γιατί λοιπόν επικηρύχτηκαν οι υπεύθυνοι για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της κ.Κουνέβα και όχι για την δολοφονία των τεσσάρων υπαλλήλων της Μαρφίν; Η απάντηση φυσικά είναι απλή: Διότι οι υποψήφιοι δολοφόνοι της συνδικαλίστριας προέρχονται από την εργοδοτική μαφία ενώ οι δολοφόνοι της Μαρφίν από την λαϊκή μαφία.
Τόσο η απουσία επικήρυξης  όσο και η σπουδή με την οποία το πλέον ειδεχθές πολιτικό έγκλημα των τελευταίων ετών τέθηκε στο αρχείο σηματοδοτεί  τον τρόμο της «άρχουσας» (στα χαρτιά)  παρέας  να συγκρουσθεί ολοκληρωτικά και μετωπικά με τους παράνομους αυτής της χώρας και τους κατά καιρούς προστάτες τους. Ο κ.Σαμαράς, όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, ολιγωρεί και αύριο θα είναι αργά.

3 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΑΠΌ ΌΤΑΝ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ..ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ ΕΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ

    Γραφούν παντού κείμενα είμαστε σε κατάσταση πολέμου; ΕΕΕΕ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

    Μονο που εγώ που κάνω 90 μονάδες ινσουλίνη ΝovoMix*30 την ημέρα για να ζω ξέχωρα τα φάρμακα της καρδιάς γιατί έτσι το έφερε η πουτάνα η ζωή μου δεν την βρίσκω στο Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ,και πάει σιγά σιγά το πόδι μου στον καιάδα και με δυο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς με αναπηρία 90% ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Π.Α και με ένσημα από τα 12 μου χρόνια και μετά επιχειρηματίας με έχετε γράψει στα αρχίδια σας είμαι και απλήρωτος από της 20-1-2012 ... είπατε τίποτα;

    αριθμός πρωτοκόλλου καταθέσεις δικαιολογητικών .302-2012-185.

    αριθμός αποφάσεις ΚΕΠΑ; μετά από εννεα μήνες 24-9-2012 .αρ. επιτροπής 0999/2012/4963.

    απόφαση ΟΑΕΕ στης 22-10-2012 αριθμός απόφασης 27/01538/2012.

    ακόμα Ούτε χρήματα , ούτε φάρμακα , ΤΙΠΟΤΑ και έχω τρία παιδιά το ένα παιδί ανήλικο στο λυκειο αριστούχο με βαθμούς περίπου 19.75 κάθε χρόνο (χωρίς ιδιαίτερα , κάτι επαίνους μου φέρνει ΕΕΕ ΚΑΙ;) αν αν κάτσω στο καροτσάκι με πέντε κιλά δυναμίτη και μπω στην περιφερεια ΚΡΗΤΗΣ η σε κανενός ΒΟΛΕΜΈΝΟΥ Βουλευτή σαν του Εμμανουήλ Κεφαλογιαννη, του Κεκερογλου ,του ΣΕΝΕΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ το γραφείο και κάνω ΜΠΑΜ ..

    ΤΙ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΛΈΤΕ ;; γιατί ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ,ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ Πεινασμένα θα κάνει η οικογένεια μου .. εγώ σας πλήρωνα τα πάντα ώστε να μην έχω ανάγκη τα χρήματα του Εσθονού φορολογούμενου, ΑΝ ΤΑ ΚΛΈΨΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΆΣΩ πριν κάνω το ΜΠΑΜ ..

    Το όνομα μου!!!Μπούντζουκας Τηλέμαχος το τηλέφωνο μου
    2810-371079...

    μην γράψετε κουφάλες παπαγαλάκια ότι δεν σας τα έχω στείλει ΕΕΕ. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΕΕ ... ΟΎΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΎΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΈΧΩ ΠΑΤΉΣΕΙ ΠΟΤΕΣ ΜΟΥ..να με ψάξετε ΚΑΛΑ ΚΑΛΆ ΜΑ ΚΑΛΑ, γιατί δεν θα σας ψάχνω εγώ πια άλλο, ΣΑΣ βαρέθηκα..

    Η Ο.Π.Λ.Α..ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι οι γραφικοί με τ' άρματα. Ο΄λο μανιφέστα και προκηρύξεις. Ούτε ΜΚΟ να ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν επικηρύχθηκαν; Ποιοι, οι κουκουλοφόροι για τους οποίους τόσους αγώνες έκανε η ημετέρα "Αριστερά"; Αν δεν φορέσεις κουκούλα, αν δε ρίξεις μολότοφ, τι σκατά επαναστάτης είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση