GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με αυξημένο επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία

Σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε το πορτογαλικό δημόσιο, αντλώντας 2 δισ. ευρώ με αυξημένο επιτοκιακό κόστος, σε σύγκ...

Σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε το πορτογαλικό δημόσιο, αντλώντας 2 δισ. ευρώ με αυξημένο επιτοκιακό κόστος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία, παρά το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει.
Συγκεκριμένα, διέθεσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας τριών μηνών με επιτόκιο 1,9%, από 1,4% στην προηγούμενη δημοπρασία, και εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,2%, από 1,8%, ενώ η απόδοση των 18μηνων ομολογιών ανήλθε στο 2,99%, από 2,97%.
Η τρόικα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων βρίσκονται σε καλή πορεία. Ωστόσο, η θετική αποτίμηση της τρόικας δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές. Αναλυτής της τράπεζας Carregosa υποστήριξε ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού δεν αποτέλεσε έκπληξη. Επισήμανε δε, την γενικότερη αύξηση των αποδόσεων των πορτογαλικών χρεογράφων, ειδικά των βραχυπρόθεσμων, στην δευτερογενή αγορά τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση