GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναίνεση για τα δημοσιονομικά ζητεί ο Ομπάμα

«Εχω μια εντολή, να βοηθήσω τις οικογένειες της μεσαίας τάξης» τόνισε   Ως εντολή για αλλαγές στην οικονομία που θα ωφελήσουν την...

«Εχω μια εντολή, να βοηθήσω τις οικογένειες της μεσαίας τάξης» τόνισε
 
Ως εντολή για αλλαγές στην οικονομία που θα ωφελήσουν την μεσαία τάξη βλέπει την επανεκλογή του ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως τόνισε κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Αν και η υπόθεση Πετρέους κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος πέρα από μια σύντομη και μάλλον προσεκτική αναφορά στο σκάνδαλο επέλεξε να επικεντρωθεί στα οικονομικά που μπαίνουν στο προσκήνιο καθώς εντός των ημερών αρχίζουν οι σκληρές κατά τα φαινόμενα διακομματικές συνομιλίες για την αποφυγή του fiscal cliff.
Οι συνομιλίες με τους επικεφαλής των ομάδων των δύο κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία με τον πρόεδρο αρχίζουν την Παρασκευή. Στόχος –για την ακρίβεια ο διακηρυγμένος στόχος– είναι η αποφυγή του fiscal cliff των αυξήσεων στους φόρους και των περικοπών που θα ισχύσουν, αν δεν υπάρχει συμφωνία από την 1η Ιανουαρίου.
«Έχω μια εντολή, να βοηθήσω τις οικογένειες της μεσαίας τάξης», επισήμανε και επισήμανε ότι η οικονομία δεν αντέχει αυξήσεις σε όλους τους Αμερικανούς και ειδικότερα της μεσαίας τάξης γιατί μπορεί να στείλουν τη χώρα ξανά σε ύφεση.
Κάλεσε δε σε συμφωνία για την πρότασή του να μην αυξηθούν οι φόροι για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 250.000 δολάρια παίρνοντας ίσως αποστάσεις από τη θέση του κόμματός του που δεν αντιτίθεται στις αυξήσεις φόρων αλλά ζητούν και αύξηση των δαπανών για εξισορρόπηση.
Το έλλειμμα, συνέχισε ο πρόεδρος, δεν μπορεί να μειωθεί μόνο με τις φοροελαφρύνσεις για τους πλουσιότερους. «Σχετικά με το ανώτερο 2% [των εισοδημάτων] δεν πρόκειται να επεκτείνω τις φοροαπαλλαγές για αυτούς που δεν τις χρειάζονται και που θα κόστιζαν γύρω στο ένα τρισεκατομμύριο», επισήμανε.
Για κάποιες από τις προτάσεις που λένε να αυξηθούν οι φόροι στους πλούσιους κλείνοντας παραθυράκια στην φορολόγηση, «τα νούμερα δεν βγαίνουν», τόνισε ο πρόεδρος αν και ο ίδιος και το κόμμα του θα ήθελαν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα έσοδα παρά στις περικοπές δαπανών.
Ο ίδιος πάντως δηλώνει «πολύ πρόθυμος» να αναθεωρηθεί ο φορολογικός κώδικας και παροχές όπως η ιατρική και η κοινωνική ασφάλιση πρέπει «να τις δούμε στα σοβαρά» σαν μέρους του πακέτου για το έλλειμμα.
Όπως είπε τέλος, δεν έχει συναντηθεί με τον Μιτ Ρόμνεϊ αλλά ελπίζει να το πράξει ως το τέλος του έτους. Βλέπει δε ότι για το μέλλον θα μπορούσε να δει ένα δημόσιο ρόλο για τον Ρόμνεϊ.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση