GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλαρώνουν τα μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου για μη απόδοση φόρου

Την εκλογίκευση του καθεστώτος λήψης μέτρων διασφάλισης υπέρ του Δημοσίου και την αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας, ώστε να μην οδηγεί ...

Την εκλογίκευση του καθεστώτος λήψης μέτρων διασφάλισης υπέρ του Δημοσίου και την αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας, ώστε να μην οδηγεί τις επιχειρήσεις σε αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών τους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Έτσι, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να επέλθουν αλλαγές στο N. 2523/1997 για τη λήψη μέτρων διασφάλισης υπέρ του Δημοσίου σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Σήμερα κάθε φορά που η φορολογική αρχή διαπιστώνει φορολογικές παραβάσεις, από τις οποίες βάσει ειδικής έκθεσης ελέγχου, προκύπτει ότι δεν έχει αποδοθεί συνολικά στο Δημόσιο ποσό πάνω από 150.000 ευρώ από ΦΠΑ, ΦΚΕ, παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, τέλη και εισφορές, απαγορεύεται στις αρμόδιες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες να παραλαμβάνουν δηλώσεις ή να χορηγούν βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά.
Στην περίπτωση αυτή αναστέλλεται έναντι του Δημοσίου το απόρρητο των καταθέσεων, των λογαριασμών, των κοινών λογαριασμών, των πάσης φύσεως επενδυτικών λογαριασμών, των συμβάσεων και πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και του περιεχομένου των θυρίδων του φορολογούμενου σε τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα και δεσμεύεται το 50%.
Οι κυρώσεις επιβάλλονται και στους παραβάτες λήψης και χρήσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, έκδοσης εικονικών, πλαστών φορολογικών στοιχείων και νόθευσης τέτοιων στοιχείων, εφόσον η αξία των συναλλαγών που αναγράφονται σε αυτά, αθροιστικά λαμβανομένη κατά το χρόνο διαπίστωσης των παραβάσεων, υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές σε όλες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ώστε εν μέσω κρίσης να μην εξοντώνονται επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για τυπικού λόγους και να μην εξαντλείται η αυστηρότητα του νομοθέτη σε περιπτώσεις ειδικά που το Δημόσιο οφείλει σε επιχειρήσεις πολύ μεγάλα ποσά.

1 σχόλιο

  1. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οδηγεί σε πλήρη εκλογική- δημοσκοπική κατάρρευση τη Νέα Δημοκρατία και σε ολική εξαφάνιση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κάτω από το 3% ... Νέοι και συνδικαλιστές εγκαταλείπουν τα 3 αυτά κόμματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι φεύγουν αγανακτισμένοι, καθώς είναι φανερό ότι το 85 έως 90% των Ελλήνων, το 2013, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους στα εισοδήματα και τα ακίνητα και τα τέλη και τα δάνειά τους ! Οι βουλευτές της ΝΔ αντιμετωπίζουν μια παγερή ατμόσφαιρα, όπου πηγαίνουν, και είναι τυχεροί αν δεν αποδοκιμάζονται. Εκεί που έπαιρναν χειροκροτήματα, τώρα παίρνουν ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ αποδοκομασίας και ύβρεις ( ως τώρα χαμηλόφωνες ).Όταν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και έρθουν οι φορολογικές δηλώσεις, που θα κρυφτούν ; Σαμαράς, Αβραμόπουλος, όλη η ΝΔ, Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ, Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής ! Σιγά σιγά θα αρχίσουν, δημοσκοπικά, να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, σε ποσοστά πρωτοφανή ! Η οργή του κόσμου δεν κρύβεται πλέον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση