GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρέβεζα: Κλειστά και εγκαταλελειμμένα πολλά καταστήματα στην πόλη

Μία απογοητευτική εικόνα αντικρίζουν τους τελευταίους μήνες, όσοι περπατούν στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας αφού αυτό που β...



Μία απογοητευτική εικόνα αντικρίζουν τους τελευταίους μήνες, όσοι περπατούν στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας αφού αυτό που βλέπουν μόνο θλίψη τους προκαλεί. Καταστήματα κλειστά, εγκαταλελειμμένα, ενοικιαστήρια πολλά και μαγαζιά στα αζήτητα.
Τα λουκέτα δεν σφραγίζουν μόνο τις πόρτες των κλειστών επιχειρήσεων, αλλά και το μέλλον πολλών οικογενειών αφού σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στα επίπεδα του 1998 επιστρέφουν τα νούμερα της απασχόλησης στο εμπόριο.
Σύμφωνα με την έκθεση, 3 στα 5 καταστήματα δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι έμποροι της Πρέβεζας. Τα υψηλά ενοίκια, η ραγδαία πτώση του τζίρου και κατά συνέπεια η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έβαλαν λουκέτο σε πολλά καταστήματα.
Στην πόλη της Πρέβεζας όσοι έμποροι «αντέχουν», καταφεύγουν σε άλλες λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.
Η πιο συχνή έχει να κάνει με την μετακίνηση και μεταστέγασή τους από την κεντρική αγορά σε οδούς όπου τα ενοίκια είναι πιο φθηνά. Το τελευταίο δε διάστημα γίνονται μετακινήσεις επιχειρήσεων ακόμα και μέσα στην αγορά όταν οι καταστηματάρχες βρίσκουν χαμηλότερο ενοίκιο.
Όπως μεταδίδει η Δημοτική Ραδιοφωνία σύμφωνα με τους εμπόρους της Πρέβεζας η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική και οι επιχειρήσεις εργάζονται πλέον όχι για κέρδος αλλά μόνο για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.


Πηγή: pamepreveza.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Εσύ πού θες παιδί μου να σε διορίσω;

    Εσάς πού θέλετε να σας διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση;
    (θα διορίσει όλους τους Έλληνες στο δημόσιο)!!

    Στη Βουλή
    Σε εφορία
    Σε Δήμο
    Στον ΟΠΑΠ
    Σε τράπεζα (όλες θα είναι κρατικές)
    Στην ΕΡΤ
    Στην Ολυμπιακή που ΄χει
    και καλά γκομενάκια (θα την κρατικοποιήσει ξανά)

    View Results Share Powered by

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση