GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για το… αποκεντρωμένο συνέδριο της ΓΣΕΕ

«ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ… Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η διεξαγωγή του 35ου Συνεδρίου να γίνει στην Αλεξανδρούπολη!!! Αποφάσισε ουσια...



«ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ…

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η διεξαγωγή του 35ου Συνεδρίου να γίνει στην Αλεξανδρούπολη!!! Αποφάσισε ουσιαστικά να αποδράσει από την πλειοψηφία των εργαζομένων και από τα κέντρα κινητοποιήσεων και δράσεων. Η προσπάθεια της πλειοψηφίας να μην αποτελέσει το συνέδριο σημείο αναφοράς για συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα, την οδήγησε να δραπετεύσει μακριά. Φοβούνται την επαφή και την ώσμωση με τους εργαζόμενους, που απαιτούν δράση για την ανατροπή των Μνημονίων και των κυβερνητικών αντεργατικών μέτρων.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ κλείνει χωρίς αποφάσεις για την οργάνωση και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στις ανάγκες των εργαζομένων να αντιδράσουν μετά τη ψήφιση του 3ου και καταστροφικότερου μνημονίου.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με τις πολυήμερες μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις, συντάραξαν την κοινωνία και τη συνοχή της πλειοψηφίας της τρικομματικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, δεν απέτρεψαν όμως την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η εφαρμογή των οποίων ξεκίνησε με τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, την κατάργηση των συμβάσεων και τη χιονοστιβάδα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Βιώνουν με οδυνηρό τρόπο πλέον οι εργαζόμενοι την αξιοποίηση από τους εργοδότες του νέου αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που καταργεί τις συμβάσεις, που ανατρέπει εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια εργασίας, και κάνει εύκολη και φτηνή την απόλυση. Ευνοείτε πλέον η επιβολή κάθε αυθαιρεσίας του εργοδότη σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτή η αδράνεια της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τους εργαζόμενους.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, πρότεινε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, να αποφασισθεί ένας προγραμματισμός δράσεων με πρώτο βήμα άμεσα την κοινή συνεδρίαση με την Εκτελεστική της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρχει συντονισμός για σταμάτημα των απολύσεων στο δημόσιο και οργάνωση ενός μετώπου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με στόχο την απόκρουση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.

Προτείναμε συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για άμεσο σχεδιασμό, ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργανωμένη αντίσταση στην εφαρμογή των διατάξεων του μνημονίου, που καταργούν συμβάσεις, μειώνουν μισθούς και ευνοούν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αναφέραμε ως περιεχόμενο των αποφάσεων που πρέπει να πάρουμε: Την ανάγκη συντονισμού των ΔΕΚΟ, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, αφού άμεσα υπάρχει κίνδυνος για διαθεσιμότητες, περικοπές μισθών και παρέμβαση στα λοιπά εργασιακά τους δικαιώματα.

Περιφερειακές συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για την καλύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία πολύμορφων κινητοποιήσεων, ενάντια στα μέτρα του μνημονίου. Οι δράσεις της ΓΣΕΕ το επόμενο διάστημα πρέπει να συνδεθούν και με τα άλλα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας. Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που βρίσκονται σε απελπισία. Την αντίδραση στην αύξηση των τιμολογίων σε βασικά αγαθά ηλεκτρικό- νερό- εισιτήρια.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της Εκτελεστικής δεν πήρε καμία απόφαση για τα παραπάνω θέματα που θέσαμε.

Βιάστηκε εκτός από τον ορισμό του τόπου διεξαγωγής του 35ου συνεδρίου της, να αποφασίσει και τη συμμετοχή στην πρόσκληση του κ. Βρούτση, που κάλεσε τη ΓΣΕΕ σε κοινωνικό διάλογο για τα θέματα της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, παρά τη δική μας έντονη διαφωνία, αφού η συμμετοχή σε κοινωνικό διάλογο μετά και τη ψήφιση του μνημονίου και την κατάργηση των συμβάσεων μόνο σαν εμπαιγμός στους αγώνες μας μπορεί να θεωρηθεί.»

Διαβάστε ακόμα:
Στο επίκεντρο της ταξικής πάλης η ΓΣΕΕ – Στην Αλεξανδρούπολη τελικά το συνέδριο Πηγή: left.gr

1 σχόλιο

  1. Που θα πάνε τα 3,5 δισ ευρώ από τη δόση μαμούι ; (τα άλλα πάνε στις τράπεζες και στους τόκους δανείων= τοκογλύφους ). Εσύ,ελληνικέ λαέ, θα πάρεις τα ... τρια των Αντώνη, Βαγγέλη, Φώτη. Γιατί δεν βγαίνεις να πανηγυρίσεις για τη δόση ; Του χρόνου που θα πληρώσεις τριπλάσιες φόρους, έχοντας χάσει άλλο ένα 20% των εισοδημάτων σου, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος γιατί μας έσωσαν πάλι ! Άντε να κουνήσεις τα σημαιάκια της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ! Μακάκας ήσουν, μακάκα σε θεωρούν, μακάκας θα μείνεις !

    Πληροφορίες από του υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι από τους πρώτους που θα πάρουν μέρος από αυτά που τους χρωστάει το Δημόσιο είναι:

    Οι προμηθευτές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εισαγωγείς ανταλλακτικών αυτοκινήτων για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Εταιρείες πετρελαιοειδών που προμηθεύουν με καύσιμα αστικές συγκοινωνίες και Ένοπλες Δυνάμεις.
    Προμηθευτές φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.
    Εισαγωγείς ιατρικών εργαλείων και αναλωσίμων ειδών σε νοσοκομεία.
    Κατασκευαστές οδικών έργων που έχουν «παγώσει» κάθε εργασία τα δύο τελευταία χρόνια.
    Επιστροφές φόρων σε ιδιώτες από τους οποίους αποδεδειγμένα έχει παρακρατηθεί παράνομα φόρος.
    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στα οποία χρωστάει το κράτος μεγάλα ποσά από το 2008 έως το 2009 για διαφημιστικές καταχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση