GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Και ξαφνικά έσκασε το μεγάλο ΜΠΑΜ! Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Και ξαφνικά έσκασε το μεγάλο ΜΠΑΜ! Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλης απέστειλε στην Βουλή την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο 1 και μετά από τις καταγγελίες του τέως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη με το εξής περιεχόμενο: Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει.
Η παραπάνω καταγγελία είχε γίνει από τον...
τέως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης στους New York Times στην οποία μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Π. Ρουμελιώτης είχε αναφέρει ακόμα ότι «η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση».
Με αφορμή αυτή την συνέντευξη συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου (οι γνωστοί κηπουρό-Αθανασάκηδες) απέδωσαν τις θέσεις του κ. Π. Ρουμελιώτη στην νυν επαγγελματική του ιδιότητα σε μεγάλη τράπεζα του ιδιωτικού τομέα, με την οποία -πάντα κατά τους κηπουρό-Αθανασάκηδες- ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη κόντρα.
Η παραπάνω θέση των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν την εκ νέου αντίδραση του κ. Π. Ρουμελιώτη ο οποίος δημοσίως διατύπωσε τα εξής ερωτήματα προς τον τέως Πρωθυπουργό:
- Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν;
- Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη;
- Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής;

Πιθανότατα όλα τα παραπάνω και ίσως ακόμα και άλλα στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλη. Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του  Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ.  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα στο εσωτερικό μέτωπο για την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μπροστά μας βρίσκεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για το σύνολο των Ελλήνων. Η ανθρωπιστική τραγωδία είναι προ των πυλών. Λιμός και εξαθλίωση απειλούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.  Ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό την κατάσταση; Για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δικαίως λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αφού υπομένει τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής, απαιτεί τουλάχιστον διερεύνηση των άγνωστων πτυχών της τραγωδίας. Η δικαιοσύνη έστω και αργά (αφού παρόμοιες καταγγελίες σαν αυτές του κ. Π. Ρουμελιώτη είχαν δει το φώς της δημοσιότητας πολύ έγκαιρα) έκανε το συνταγματικό της καθήκον. Απομένει στην πολιτική ηγεσία να κάνει το δικό της καθήκον και να στείλει τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξεταστική επιτροπή και από εκεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Θα το κάνει;
Η στήλη έχει απαντήσει εδώ και καιρό σε σειρά άρθρων με τελευταίο αυτό στις 16 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο: Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!

8 σχόλια

  1. TH LES RE MALAKA MA ISTE TOSO MALAKES ESIS POU GRAFETE TETIES MALAKIES ANTE GAMI8ITE BLAMENI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γερμανία που δυο φορές αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, τώρα δια του Σόϊμπλε διατάσει να γίνει της Γιουγκοσλαβίας και στην Ελλάδα, με σύμμαχο την Τουρκία, θα του περάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα..
    Που είναι μωρέ οι πατριώτες του..κώλου
    οι ΑΕροψεκασμένοι με τα τάνκερ φουλ χρήμα απο την Ρωσία..

    Που είναι ρε ..κρυόκωλοι, οι Υδρογονάθρακες, οι Υδατάνθρακες
    τα τζάμπα δάνεια.. και λοιπά παραπληγικά.

    Που είναι ρε οι ..πουρδές του Πάνου του Αλεξις και των Χαλασμένων Αυγών !!

    ο Κομμουνιστής Χριστόφιας ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ..

    Αν δεν το πήρατε χαμπάρι..κλανιές βρωμερές και τρισάθλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουρκία και Γερμανία βάλανε μπροστά το δεύτερο μέρος του σχεδίου τους για τον διαμελισμό της Ελλάδας όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, και αυτό για την Γιουγκοσλαβία αποδεικνύετε με το ότι στο τέλος αυτής της άθλιότητας οι ωφελημένοι είναι η Τουρκία που αύξησε και εδραίωσε την παρουσία της μέσω των μουσουλμάνων στην περιοχή αυτή που επηρεάζει και καθοδηγεί εναντίων της Ελλάδος, και η Γερμανία με την άμεση επιρροή της και εξάρτηση που πέτυχε σε χώρες που προέκυψαν από τον διαμελισμό της.
    Τώρα στην Ελλάδα κάποιων πολιτικών, όλου του πολιτικού φάσματος, που τους χρειάζεται ένα Νέο Γουδί, οι μεν με την ανικανότητα τους να προφυλάξουν την χώρα από την εισβολή των λαθρομεταναστών από την Αλβανία, την Τουρκία κυρίως αλλά και από την Βουλγαρία και συγκεκριμένα από εκεί, αυτούς που η Τουρκία προόριζε να παίξουν στην χώρα αυτή ρόλο διαμελισμού αλλά η Βουλγαρία τους απομόνωσε, τους έδιωξε, και η Τουρκία τους προώθησε στην Ελλάδα για τον ρόλο που θα παίξουν και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες που η Τουρκία έστειλε και στέλνει στην πατρίδα μας ως έποικους με ένα και μόνο σκοπό, την αλλοίωση του πληθυσμού και που το πετυχαίνει καθώς με την οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα οι Έλληνες και οι Έλληνιδες φεύγουν για άλλες πατρίδες και μένουν οι λαθρομετανάστες οι οποίοι μαθημένοι από την πατρίδα τους με ένα κομμάτι ψωμί και αν το είχαν, μπορούν και αντέχουν την φτώχεια, και από την άλλη οι Αριστεροί που στο όνομα της αλληλεγγύης αλλά μάλλον του συμφέροντος, και μάλιστα σκοτεινού σε κάποιες περιπτώσεις συμφέροντος τους, ζητούν από την επίσημη πολιτεία την πλήρη προστασία τους ( δεν έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη να ζητήσουν να τους κάνουμε όλους Δημόσιους Υπαλλήλους)
    Έτσι ο Τσίπρας ζήτησε προεκλογικά να έρθουν στην Ελλάδα οι οικογένειες τους και να δώσουμε σε όλους ικανές συνθήκες διαβίωσης, στην Ελλάδα που δεν έχει να θρέψει τα παιδιά της και πάνε στο εξωτερικό ( αυτό το διατυμπανίζουν σε κάθε τους ομιλία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Συμφώνησαν για το μνημόνιο Κύπρος-τρόικα»...
    Και το δάνειο απ' τη Ρωσία κύριε; Δεν θα το πάρουν;....χιχιχιχι

    [ Επί μήνες οι πατριώτες του κώλου μας έχουν πρήξει τη χολή
    (προσπαθώ να είμαι ευγενικός με τους στόκους), για το ότι "οι Κύπριοι θα πάρουν δάνειο από τη Ρωσία για να μην έχουν ανάγκη καμία τρόικα και να μην παραδώσουν τη χώρα τους στους ναζί" κ.λπ.

    "Μα ρε παιδιά ο Πούτιν είπε, βρείτε τα με το ΔΝΤ και θα σας βοηθήσουμε από κει" τους λέγαμε, "είστε γερμανοτσολιάδες, άσχετοι και τα παίρνετε από τη Συγγρού για να αποπροσανατολίζετε το λαό" μας απαντούσαν...
    Ακόμα και χθες το πρωί πανηγύριζαν ότι έφυγε η τρόικα από την Κύπρο!!!

    Σήμερα φαντάζομαι ότι δεν θα ασχοληθούν και τα γνωστά blog-άντρα του λαϊκισμού θα κάνουν γαργάρα το θέμα...
    Eίναι πολλά τα λεφτά για να γράψουν κάτι που δεν τους είπανε, αυτοί που τους πληρώνουν για να λαϊκίζουν ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι θα σας πούν σήμερα για την Κύπρο τα ανυπόληπτα δημοσιογραφικά blog ;;;

    «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

    Και μπορώ να μαντέψω τον παραλογισμό που θα "πουλήσουν" και σήμερα:
    Θα ξεχάσουν τις εκατοντάδες αναρτήσεις για τα "Δάνεια" από
    την ... Ρωσία , την Κίνα , το Τουμπουχτού και δεν ξέρω και από που αλλού είχαν "ανακαλύψει" ...

    Θα προσπαθήσουν να κάνουν την μεγαλύτερη "κυβίστηση" που έχετε δει, θα προσπαθήσουν να "σφυρίξουν αδιάφορα " για τις βλακείες, τις υποκρισίες, τις βρισιές και τις ΨΕΥΤΙΕΣ που τάιζαν το "νοήμον" κοινό τους και θα ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΣΟΥΝ για την "Ικανότητα" των Κυπρίων να κλείνουν "συμφέρουσες" συμφωνίες με την τρόικα...

    ΟΧΙ σαν τους δικούς μας τους "Τσολάκογλου", ΧΧΧΧτούμπες , πουλημένους που είναι "υπάλληλοι" της Μέρκελ και YES μεν...

    Τέτοια "ποιότητα" πού θα ξαναβρέιτε ;;;

    Σπεύσατε να δώσετε ολυμπιακό μετάλλιο σε αυτά τα blog που σας δουλεύουν ΑΣΥΣΤΟΛΑ, σπεύσατε να κάνετε και κλίκ στις διαφημίσεις τους για να κονομήσουν και από κεί..

    Φερθείτε υπεύθυνα σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ:
    Επιβραβεύσετε τους ΨΕΥΤΕΣ *



    *Και τα κόμματα που τους ΤΑΙΖΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση